Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині заборонили продаж двох іграшок

Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області під час позапланової перевірки характеристик продукції


Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області під час позапланової перевірки характеристик продукції для проведення лабораторних досліджень відібрано іграшки – Герой «Hairdorables» aрт. YM281271 та Лялька «Sweet girl» арт.1220-9. 

У результаті проведених досліджень встановлено, що іграшка Герой «Hairdorables» не відповідає встановленим вимогам законодавства, а саме: іграшка має видимі дефекти – волосся ляльки прикріплене ненадійно, випадає пучками; іграшка має сильний чіткий запах, що викликає неприємні відчуття, привертає до себе увагу та визначає негативний відгук, оцінка інтенсивності запаху – 5 балів; застереження та попереджувальна інформація для зниження ризиків, пов’язаних із використанням іграшки, державною мовою відсутні; знак відповідності технічним регламентам відсутній. 

Маркування на етикетці не містить назви і/або товарного знака підприємства-виробника чи його представника, місцезнаходження виробника державною мовою. 

іграшки, заборона, продаж, Держспоживвслужба

іграшки, заборона, продаж, Держспоживвслужба

Іграшка Лялька «Sweet girl» також з видимими дефектами, а саме: одяг ляльки та матеріал, з якого він виготовлений, має нерівні краї, залишки ниток звисають неохайно, волосся ляльки прикріплене ненадійно, випадає пучками, в комплект іграшки входить небезпечний дріт із гострим краєм, за допомогою якого лялька кріпиться до пакування. Зазначені іграшки заборонені до подальшої реалізації.

іграшки, заборона, продаж, Держспоживвслужба

іграшки, заборона, продаж, Держспоживвслужба


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: