Завантаження ...
banner
banner

Найстаріша ніжинська аптека: чи буде продовжено договір оренди?

"– Аптеки в Ніжині ростуть, як гриби після дощу. – То нічого, аби тільки у законний спосіб", – так говорили на засіданні комісії з законності, яке відбулося 10 січня. Центральною темою обговорень стала аптека, що розміщена по вулиці Московській

аптека, договір, орендар, розірвання, сесія

"– Аптеки в Ніжині ростуть, як гриби після дощу.
– То нічого, аби тільки у законний спосіб", – так говорили на засіданні комісії з законності, яке відбулося 10 січня

Центральною темою обговорень стала аптека, що розміщена по вулиці Московській, 6 – найстаріша  аптека на Лівобережній Україні, яка була відкрита в далекому 1777 році. На вчорашньому засіданні комісії розглянули питання щодо дострокового розірвання договору оренди приміщення аптеки.

Нагадаємо: 24 грудня, під час сесії міськради депутати розглядали проект рішення щодо дострокового розірвання договору оренди приміщення аптеки, однак до спільної згоди дійти не вдалося і, За пропозицією Дмитра Тимошика, проект відправили на доопрацювання. 

Читайте також 
Ніжин може втратити унікальний туристичний об’єкт

Отже, питання довивчили. Працівники юридичного відділу, які ним займалися і вивчали документи, надані орендарем та орендодавцем, на засіданні комісії повідомили нові подробиці: у ході перевірки документів представниками відділу оренди комунального майна з'ясувалося, що підприємницьку діяльність в аптеці здійснює не нинішній її орендар, а інший підприємець. Доказом цьому представили ксерокопії чеків. Це говорить про здійснення суборенди, що, як озвучили на засіданні, є порушенням, бо орендар не має права надавати дозвіл на оренду приміщення комунальної власності.

У проекті рішення щодо розірвання цього договору зазначено, що орендар порушує умови договору оренди комунального майна. "З мого боку немає підстав говорити про те, що ми повинні продовжувати договір оренди у даному випадку. Усі сторони повинні діяти у правовому полі", – зазначив голова комісії Олег Щербак.

Депутат Туник Олена утрималась від голосування, зіславшись на те, що хоче довивчити дане питання, інші члени комісії підтримали проект рішення щодо дострокового розірвання договору оренди приміщення аптеки.

Втім, остаточне рішення буде прийнято на найближчому засіданні сесії міськради.

Валентина Пильник 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: