Завантаження ...
banner
banner

За внесок у розвиток туристичної інфраструктури Ніжина – 50 тисяч

Підприємцю, який зробив внесок у розвиток туристичної інфраструктури Ніжина, будуть давати на руки кругленьку суму. Доцільно так робити, чи ні, сперечались сьогодні, 15 січня, на засіданні земельної комісії, повідомляє

інфраструктура, кошти, проект рішення

Підприємцю, який зробив внесок у розвиток туристичної інфраструктури Ніжина, будуть давати на руки кругленьку суму. Доцільно так робити, чи ні, сперечались сьогодні, 15 січня, на засіданні земельної комісії, повідомляє mynizhyn.com

Проект рішення "Про надання фінансової допомоги суб'єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі" представила начальник відділу економіки та інвестиційної діяльності Тетяна Гавриш. Сесією міськради на таке "заохочення" виділено 500 тисяч грн.

"Одному підприємцю – не більше 50 тис. грн., – підкреслила Т. Гавриш. – Це вже по фактично впровадженому проекту, тобто, міська влада відшкодовує те, що вже зроблено підприємцем".

Також було зазначено, що спочатку спеціально створена робоча група вирішуватиме, чи доцільно конкретній особі на цю суму розвивати свій бізнес далі, а потім питання буде винесено на розгляд членів виконавчого комітету.  До складу робочої групи буде включено посадових осіб міськради та міськвиконкому, представників об'єднань підприємців, фахівців у галузі культури та туризму, депутатів міськради. 

Депутат та член земельної комісії Олександр Ющенко висловився проти такого нововведення, назвавши це "роздачею коштів, у якій закладена 
 корупційна складова". "Ми дамо ці кошти якійсь особі, скажімо, на розвиток кафе, а вона забере гроші, а потім ще й кафе продасть", – висловив припущення депутат.

Головуючий Андрій Деркач більш лояльно віднісся до цього проекту рішення, втім, врахувавши всі думки, було рекомендовано винести проект на розгляд сесії. Тож отримуватимуть підприємці кошти за вже фактичний вклад у розвиток нашого міста, чи ні – буде вирішено на найближчому засіданні сесії (23 січня).

Валентина Пильник 
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: