Завантаження ...
banner

Міська лікарня у Ніжині більше не має права закуповувати інсулін

Сьогодні, 16 січня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про створення комісії по визначенню постачальника по закупівлі лікарських препаратів (інсуліну)"

лікарня, закупівля, інсулін, комісія

Сьогодні, 16 січня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про створення комісії по визначенню постачальника по закупівлі лікарських препаратів (інсуліну)".

Раніше такі закупівлі самостійно здійснювала Центральна міська лікарня імені М. Галицького. На сьогодні згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» і з Постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 391 міська лікарня змінила свій організаційно-правовий статус з бюджетної установи на некомерційне підприємство. 

З розпорядника бюджетних коштів міськлікарня перетворилася на одержувача. А згідно з постановою Кабінету Міністрів України №239 відшкодування вартості препаратів інсуліну може проводити лише розпорядник бюджетних коштів, а не одержувач. 

Тобто на перший квартал 2020 року повноваження, щодо закупівлі інсуліну покладені на виконавчий комітет Ніжинської міської ради. Оскільки у міськраді немає медичних працівників, тому виникла необхідність створити комісію по визначенню постачальника по закупівлі.

Члнени виконавчого комітету одноголосно підтримали дане рішення.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: