Завантаження ...
banner
banner

Як ніжинська лікарня готується до коронавірусу

57 померлих лише за добу: китайський коронавірус постійно забирає життя. Кількість загиблих - вже 361 людина, інфікованих - 17 тисяч. Таємнича недуга долає все більше кордонів - щонайменше

коронавірус, лікарня, готовність
Китай

57 померлих лише за добу: китайський коронавірус постійно забирає життя. Кількість загиблих - вже 361 людина, інфікованих - 17 тисяч. Таємнича недуга долає все більше кордонів - щонайменше 24 країни у світі підтвердили випадки захворювання, а першу смерть за межами Китаю зафіксували на Філіппінах.

На розширеній міжвідомчій нараді, 3 лютого, прозвітував генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександр Костирко. Тож у нашому місті є два боксованих приміщення для інфекційних хворих на 9 ліжок, є 20 сучасних спецкостюмів для медперсоналу. Також вирішується питання щодо поповнення резерву медикаментів у лікарні для надання протишокових та інших терапій.


В першому кварталі цього року лікарня планує закупити 4 монітори пацієнта для реанімаційного відділення, апарат штучної вентиляції легень та шприцевий насос в інфекційне відділення.

Чернігівський лабораторний центр вже займається методичним забезпеченням лікарень, надав відповідні рекомендації та інструкції. Для лабораторного підтвердження захворювання на коронавірус в опорні лікарні передадуть тест-системи. Закупівлею цих тестів займається МОЗ України. 

Олександр Костирко закликав ніжинців не ігнорувати застуду, одразу звертатись до сімейного лікаря і сидіти вдома, а не йти на роботу і розповсюджувати хворобу.

Вакцини від даного вірусу ще немає і з'виться вона не раніше, ніж за три місяці.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: