Завантаження ...
banner
banner

Несвідомі мешканці області спалюють траву та власне житло

Несвідомі мешканці області продовжують нехтувати застереженнями рятувальників. Як результат, з початку березня внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою на Чернігівщині виникло 30 пожеж підстилки у лісових масивах,

Несвідомі мешканці області продовжують нехтувати застереженнями рятувальників.

Як результат, з початку березня внаслідок неконтрольованого спалювання сміття та сухостою на Чернігівщині виникло 30 пожеж підстилки у лісових масивах, 429 - у екосистемах та 291 - у житловому секторі громадян. Про повідомили в управлінні ДСНС у Чернігівській області.
 
Лише протягом минулої доби вогнеборці ліквідували 9 пожеж із вищезазначеної причини.
 
27 квітня о 16:25 до Служби порятунку "101" у Семенівському районі надійшло повідомлення про загоряння нежитлового господарства на околиці с. Жадове. До місця пригоди прибули вогнеборці місцевої пожежної команди та пожежно-рятувальний підрозділ з райцентру.
 
Спільними оперативними діями пожежу о 16:55 локалізували, а о 17:05 остаточно ліквідували, в ході чого врятовано житловий будинок та літню кухню, які останнім часом не експлуатувалися.
 
Як з'ясувалося, причиною пожежі послужила необережність у поводженні з вогнем невідомої особи, в результаті чого загорілась суха трава на відкритій місцевості. Поривами вітру вогонь перекинувся на господарство й знищив покрівлю літньої кухні та сарай.
 
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до громадян з проханням проявляти обережність у поводженні з вогнем та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки.  

val.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: