Завантаження ...
banner

Який відсоток податків сплачують у Ніжині та районі

У 2019 році до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено більше 5,5 млрд грн податків і зборів. У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області

бізнес, податки, Ніжин

У 2019 році до бюджетів усіх рівнів Чернігівської області суб’єктами господарювання середнього і малого бізнесу сплачено більше 5,5 млрд грн податків і зборів. У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомляють, що це становить 51 відс. від загальної суми надходжень минулого року.

До державного бюджету представниками середнього бізнесу спрямовано майже 1,6 млрд грн податків і зборів (32 відс. доходів бюджету), малого бізнесу та мікропідприємництва – понад 1 млрд грн (майже 22 відс.).

До місцевих бюджетів усіх рівнів від суб’єктів середнього підприємництва надійшло 1,3 млрд грн (22,4 відс. загальної суми), від  малого бізнесу – 1,5 млрд грн. (майже 26 відс.).

Досить значні суми у складі доходів територіальних громад забезпечують підприємства середнього бізнесу у Срібнянському (65,6 відс. загальної суми від сплати податків), Ічнянському (48,5 відс.), Н Сіверському (45,8 відс.), Прилуцькому (40,2 відс.), Ріпкинському (37,9 відс.) та Носівському (36 відс.) районах. Для міст обласного значення характерний дещо менший вклад цієї категорії підприємств у доходну частину: від 12 до 14,4 відс. у  Прилуках, Ніжині та Чернігові, 23,5 відс. – у Новгород Сіверському.

Суб’єкти малого бізнесу та мікропідприємництва забезпечують понад третину доходів місцевих бюджетів від сплати податків у Семенівському (близько 35 відс.), Сосницькому (38,5 відс.), Ніжинському (33,6 відс.), Менському (35 відс.), Городнянському (34 відс.)  районах.

У містах обласного значення цією категорією платників найбільше сплачується податків у м.Чернігові – 29,5 відс. загальної суми податкових надходжень, у Новгород Сіверському – понад 28 відс., дещо менше у Прилуках (22 відс.) та Ніжині (20 відс.).

Сектор комунікацій Головного управління  ДПС у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: