Завантаження ...
banner
banner

Знову горить сміттєзвалище

Пожежа загрожує перерости в надзвичайну ситуацію - на цьому наголосив керівник Ніжинського МРВ управління ДСНС Кравцов ДС. Для її локалізації та ліквідації створено оперативний штаб та виділено додаткову техніку

Сміттєзвалище, Пожежа Ніжин,

28 квітня на місцевому сміттєзвалищі виникла пожежа, яка завдяки поривам вітру поширилася на значну територію. 

Сьогодні зранку  представники виконкому, керівники підприємств та депутати міської ради зібралися на позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. 
 
Заступник міського голови Григорій Олійник повідомив, що орієнтовна площа загорання становить близько 1 гектара, що складає 6-8% території сміттєзвалища.  Залучені сили протипожежної служби не в змозі локалізувати пожежу. Необхідно  терміново залучити до гасіння відходів ще 2 бульдозери, виділити кошти для придбання паливно – мастильних матеріалів та розрахунків за оренду техніки,  ліквідувати несанкціоновані в’їзди – виїзди з полігону в обхід КПП та упорядкувати знаходження на режимній території сторонніх осіб. 
 
Керівник Ніжинського МРВ управління ДСНС Кравцов Д.С. наголосив, що пожежа загрожує перерости в надзвичайну ситуацію. 
 
Присутні на засіданні мешканці села Хвилівка поскаржилися, що періодичні пожежі на полігоні завдають шкоди здоров'ю мешканцям села, особливо дітям.  І якщо найближчим часом не буде налагоджена робота з утилізації відходів згідно нормативних вимог, вони залишають за собою право блокувати в'їзд на полігон автомобілів з ТПВ. 
 
У результаті засідання було створено оперативний штаб та виділено додаткову техніку та паливно-мастильні матеріали для локалізації і ліквідації пожежі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: