Завантаження ...
banner
banner

Левко Лукяненко став почесним громадянином Чернігівщини

29-го квітня під час 24 сесії 6-го скликання Чернігівської обласної ради голова обласної ради Микола Звєрєв вручив посвідчення «Почесного громадянина Чернігівської області» Левку Лук’яненку.

29-го квітня під час 24 сесії 6-го скликання Чернігівської обласної ради голова обласної ради Микола Звєрєв вручив посвідчення «Почесного громадянина Чернігівської області» Левку Лук’яненку.

«В умовах боротьби за територіальну цілісність України Чернігівщина пишається тим, що у нас є такий земляк як Левко Григорович Лук’яненко», - сказав голова Чернігівської обласної ради. Зі свого боку Левко Лук’яненко подякував за почесну нагороду депутатському корпусу представницького органу Чернігівщини та виголосив із трибуни промову.
 
«Я дуже радий з того, що обласна рада доросла до того моменту, коли визнання мене громадянином стало не прикрістю, адже Чернігівщина була раніше «червоною» областю і тривалий час засуджувала націоналістів, які боролися за самостійну Україну. Вважаю, що таким чином Чернігівщина наблизилася до визнання того, що боротьба за незалежність України – це найпрогресивніша і найблагородніша справа, - сказав багаторічний політв’язень. – Господь Бог допоміг нам проголосити державну самостійність і нині наш народ вже не повернути у московське ярмо. На фронті народилася фраза: «краще згинути в бою, ніж повернутися в московське колоніальне рабство». Я радий, що живу у той час, коли Україна ніколи не повернеться кайдани. Відомо, що Чернігівщина – це край партизанської слави. Вона готова до партизанської війни і добре озброєна. Якщо Путін попреться по наших північних кордонах, то та орда, яка сюди зайде, ляже трупом у болотах і лісах Сіверщини».
 
Нагадаємо, Левко Лук’яненко – багаторічний в’язень радянських таборів, який із 60-х років минулого століття боровся за незалежність України. Він народився 24 серпня 1927 року в с. Хрипівка Городянського району на Чернігівщині.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: