Завантаження ...
banner

Дорога – не сміттєзвалище!

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області звертає увагу водіїв та жителів населених пунктів на необхідність дотримання правил поводження з відходами у смугах відводу автомобільних доріг, на узбіччях,

водії, дорога, сміття, прибирання

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області звертає увагу водіїв та жителів населених пунктів на необхідність дотримання правил поводження з відходами у смугах відводу автомобільних доріг, на узбіччях, зупинкових комплексах та місцях відстою автотранспорту.

Чи не найбільші об’єми сміття на території дорожнього господарства фіксуємо на ділянках:

М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (межа Київської та Чернігівської областей, автопавільйони у Сокирині, Ладинці, Олександрівці, біля повороту на Клубівку);
Н-07 Киїів-Суми-Юнаківка (Соколівка);

Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин (автопавільйони на 14-му кілометрі, у Хвилівці);

Р-69 Київ-Вишгород-Десна-Чернігів (розворотне коло на межі Чернігівської та Київської областей);
Р-56 Чернігів-Пакуль-КПП «Славутич»-Чорнобиль (автопавільйон перед КПП у Дніпровському).

На жаль, чим більше дорожники прибирають, тим більше сміття з’являється знову.
Нагадуємо: дорога – це не сміттєзвалище, а підрядні дорожні організації не є спеціалізованими підприємствами по утилізації та переробці відходів.

Цілі стоси побутового сміття, а тим паче будівельного, викидати на зупинкових комплексах, на узбіччях та у смугах відводу, в місцях відстою транспорту не можна. По-перше, це адміністративне правопорушення (Закон «Про відходи»). По-друге, шкодить довкіллю, псує санітарний стан та естетичний вигляд автодоріг.

Просимо контролюючі органи та владу на місцях звернути увагу на дотримання громадянами природоохоронного законодавства і вживати заходів щодо тих, хто його порушує.

Організацією процесу утилізації сміття у населених пунктах займаються органи місцевого самоврядування. Побутові та будівельні відходи населення вивозять комунальники на спеціалізовані сміттєзвалища, на договірних умовах та за певним тарифом. Викидати ж весь побутовий непотреб з дому на зупинкових павільйонах автодоріг державного значення, і тим самим порушувати їх санітарний стан, не можна. Вивезення хатнього сміття жителів населених пунктів на регулярній основі – не компетенція дорожників.

До відома подорожуючих, що везуть пакети зі сміттям після відпочинку на природі або на дачі. Викидати їх ні на узбіччі, ні на зупинковому павільйоні не можна. Для цього є спеціально відведені місця у населених пунктах, на об’єктах придорожнього сервісу (заправках, мотелях і т.д.). На тому ж КПП «Нові Яриловичі» є 11 контейнерів для збору сміття.

Громадськість просимо не бути байдужими до проблеми несанкціонованого засмічення дорожнього господарства. Будемо вдячні вам за надіслані нам на Фейсбук фото та відео порушників для «дошки пошани».

Джерело: Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

водії, дорога, сміття, прибирання

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: