Завантаження ...
banner
banner

Весна – час прибирати та озеленювати Ніжин

Сміттєві проблеми у Ніжині, як і в кожному куточку України, з’являються кожної весни і вони актуальні й зараз. Хоча зима цього року не принесла багато снігу та інших радощів притаманних саме цій порі року, але у

Ніжин, сміття, прибирання

Сміттєві проблеми у Ніжині, як і в кожному куточку України, з’являються кожної весни і вони актуальні й зараз. Хоча зима цього року не принесла багато снігу та інших радощів, притаманних саме цій порі року, але у Ніжині завжди особливо гостро стоїть питання з весняним прибиранням сміття на територіях, за які відповідають мешканці.

Використані поліетиленові пакети, пластикові та скляні пляшки, бляшанки, вживані засоби гігієни, непридатні побутові речі, пошарпаний одяг та взуття – всього цього удосталь розкидано по паркам, набережних, біля помешкань приватного сектору та у дворах багатоповерхівок.

Останніми роками проблеми забруднення вулиць, полів, лісів, берегів річок по Україні стають все більш актуальною та болючішою. Окремі території у Ніжині, переважно прибудинкові та ті, що знаходяться у зоні відповідальності власників кафе, аптек, магазинів, кіосків та підприємств різних форм власності завалені сміттям настільки, що втрачають свою привабливість та красу.
 
У Ніжині вже традиційно, аби прибрати місто після зими та упорядкувати зелені зони, буде проведено загальноміський місячник з благоустрою та санітарного очищення території об’єднаної територіальної громади та з озеленення території міста. Цього року він триватиме з 17 березня до 17 квітня.

В рамках місячника напередодні Великодня розпочнеться  післязимове прибирання територій, закріплених за установами і організаціями міста, а також прибудинкових територій закріплених за мешканцями згідно Правил з благоустрою Ніжина.

Працівники комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» будуть залучені до участі у місячнику з прибирання у повному складі.

Головними напрямками роботи будуть загальне прибирання території міста після зимового періоду, зняття сухостійних, аварійних дерев, висадка дерев, кущів та квітів, відновлення, модернізація та встановлення нових ліній вуличного освітлення, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, ремонт урн для сміття та лавок, упорядковування зелених зон, прибирання сміття та змету на дорогах і вздовж бордюрів, очищення території від торішнього листя, тощо.

Шановні мешканці! Чисте місто — це показник культури мешканців, ознака нашої культури та вияв свідомості громадськості.

Закликаємо керівників підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців, кожного мешканця, усіх, кому не байдужий Ніжин, навести лад на своїх територіях та прибрати ділянки за які ви відповідаєте, а саме території: біля магазинів, кафе, ресторанів, піцерій, банків, готелів, вокзалів, аптек, медичних закладів та закладів освіти, тощо. Мешканцям багатоповерхівок та приватного сектору – подбати про чистоту на прибудинкових територіях, у під’їздах будинків, на територіях приватних садиб.

Також слід підкреслити, що при виявленні залишеного сміття після прибирання, несанкціонованих сміттєзвалищ на території Ніжина, мешканці можуть звернутися до відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Ніжинської міської ради аби там відповідно відреагували.

Заходи з благоустрою територій міста важливі не лише під час проведення подібних акцій. Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Давайте разом зробимо наше місто чистим, привабливим і комфортним для проживання та відпочинку!

За матеріалами unenizh.org.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: