Завантаження ...
banner
banner

Крематорій для спалення тваринних рештків: питання відтермінували

Із відкритим зверненням на сьогоднішнє засідання виконкому прийшли депутати від фракції "Батьківщина" (О. Щербак, О. Ігнатюк, А. Мазун, Ю. Хоменко та М. Косенко). Депутати запропонували провести перерозподіл

крематорій, тварини, кошти

Із відкритим зверненням на сьогоднішнє засідання виконкому прийшли депутати від фракції "Батьківщина" (О. Щербак, О. Ігнатюк, А. Мазун, Ю. Хоменко та М. Косенко).

Депутати запропонували провести перерозподіл коштів, виділених на придбання крематорію для спалення тваринних рештків у сумі 270 тис. грн. на вирішення нагальних соціальних чи питань благоустрою, яких у місті вистачає.
 
Міський голова А. Лінник зазначив: "Ніжинцям немає куди подіти мертвих тварин. Часто їхні рештки викидають на смітники. Потреба у створенні крематорію для утилізації тваринних рештків існує. Ініціативу його створення розглянули на депутатській комісії, затвердили на сесії. На нараді з благоустрою відділом архітектури було запропоновано розглянути можливість встановлення крематорію на підїзних шляхах до полігону твердих побутових відходів". Втім, міський голова наголосив, що питання вивчали, враховували санітарні вимоги до даного об'єкту, але жодних дій не вчиняли. "Такий об'єкт  необхідний, але він має бути санітарно безпечний", – підкреслив міський голова.
 
Депутат Юрій Хоменко додав: "Ініціатива створення крематорію виникла на базі КП "ВУКГ". Проблема в тому, що деякі люди, які недостатньо володіють інформацією, не розібравшись в ситуації, намагаються дискримінувати органи влади. А в Ніжині, дійсно, існує проблема захоронення тваринних решток. Чимало ніжинців  встає о 8 ранку і не бачить, скільки тварин за ніч гине на проїжджій частині дороги. Їх потрібно утилізовувати. Тим часом у лісі в мікрорайоні Гуньки розростається кладовище собак. На сьогоднішній день питання придбання крематорію для спалення тваринних рештків вивчається, але ніхто не стверджує, що він буде на полігоні".

"Питання
 потребує довивчення, проведення громадських слухань та роз'яснення людям його доцільності", – підсумував Ю. Хоменко.

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: