Завантаження ...
banner

У річках області дуже низький рівень води

Станом на 5 березня 2020 року у басейнах Дніпра та Десни склалися умови для формування аномально-низького весняного стоку ̲за усіма його елементами (за середніх багаторічних умов розвитку

річки, вода, низьки рівень

Станом на 5 березня 2020 року у басейнах Дніпра та Десни склалися умови для формування аномально-низького весняного стоку ̲за усіма його елементами (за середніх багаторічних умов розвитку гідрометеорологічної ситуації у березні-травні).


Основні висновки щодо прогнозованої водності весною 2020 р. (за умови нормального розвитку гідрометеорологічної ситуації у березні-травні):

1. За серединою прогнозованих інтервалів максимальні рівні за весну очікуються близькими до найнижчих водопільних рівнів за період спостереження та нижчими за них.

2. Амплітуда можливих підйомів рівнів води (порівняно з відмітками водної поверхні на початок березня) становитиме 0,1 - 0,5 м.

Негативні наслідки проходження очікуваного низького водопілля:

1. Можливе ускладнення загальної водогосподарської та екологічної ситуації у басейнах Дніпра та Десни.

2. В разі жаркої та сухої погоди у літній період, що є характерною ознакою минулих років, маловоддя весняного періоду може перейти в маловоддя (гідрологічну посуху) літа-осені.

річки, вода, низьки рівень
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: