Завантаження ...
banner

Хто представлятиме Ніжин на Чемпіонаті області з футболу?

Спорт у Ніжині – багатогранний. Достойно представляють його на змаганнях різного рівня і боксери, і самбісти, і дзюдоїсти і, звичайно, футболісти. Саме про футбол у Ніжині й піде мова у нашій статті. У нашому

Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат

Спорт у Ніжині – багатогранний. Достойно представляють його на змаганнях різного рівня і боксери, і самбісти, і дзюдоїсти і, звичайно, футболісти. Саме про футбол у Ніжині й піде мова у нашій статті.

У нашому місті є багато яскравих, колоритних футбольних команд. Хто ж з них буде представляти Ніжин на Чемпіонаті області, початок якого заплановано на квітень поточного року? На думку Федерації футболу Ніжина, це – ФК "Ніжин". Але гравці ФК "Дружба" мають свою думку і навіть підготували звернення до міського голови та депутатів на найближче засідання сесії міськради.

Суть його полягає в тому, щоб у матчі визначити кращу команду, яка б гідно представила ніжинський футбол на рівні області. Гравці ФК "Дружба" переконані у власній професійності і пропонують проведення матчу 28 березня на міському чемпіонаті "Спартак", в ході яких буде визначено переможця. Команда, яка виграє, і буде представляти наше місто далі.

Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат
 
Ніжинець Анатолій Романенко, який створив ФК "Дружба" три роки тому, журналістам сайту mynizhyn.com розповів: "У 2016 році наша команда перемогла на міському чемпіонаті з футболу. І у Федерації футболу Ніжина пообіцяли, що команда, яка виграє чемпіонат міста, наступного року представлятиме Ніжин на чемпіонат області. Це було прописано в регламенті.

Але потім з якихось не зовсім нам зрозумілих причин регламент було змінено. Нам пояснили так: "За кошти міського бюджету ми спонсоруємо міську команду". А хто тоді ми? Ми ж не з району, не з області, ми ж теж ніжинці... Гравці ФК "Дружба" переконані, що вже три роки Ніжин на чемпіонаті області вони готові гідно представляти місто Ніжин. "Нам не треба гроші, ми хочемо справедливості, – говорить Анатолій Романенко. – Дайте нам можливість довести, що є ще футболісти, гідні перемоги!". 
 
Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат

Олег Давидов, головний тренер команди "Дружба", розповідає: "Ситуацію виставили так, ніби то нам нічого не обіцяли після нашого виграшу чемпіонату міста з футболу.

У 2019 році А. Романенко уже і не виставляв свою команду на участь... Який сенс, якщо її не допускають? Є ФК "Ніжин"– інші кандидатури чомусь не розглядають. А, між іншим, минулого року команда посіла 5 місце серед 6 команд".

Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат

Своїм баченням ситуації, яка склалася, поділився депутат міськради, заступник голови постійної комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту Костянтин Смалій:" Я – за те, щоб цей матч відбувся! Він обіцяє бути класним, запальним і обов'язково чесним! Я – за те, щоб кращі і сильніші футболісти представляли спорт на області, так, як це роблять дзюдоїсти, боксери та інші спортсмени.

Тим паче, в цьому році депутати з міського бюджету виділили 250 тис. грн для футбольної команди, яка буде представляти Ніжин на обласному чемпіонаті. Вважаю, що це суттєві кошти і їх повинні використовувати наші кращі спортсмени".

Звернення розглянуть депутати міськради на сесії і саме вони приймуть рішення, чи відбудеться футбольний матч 28 березня між цими двома командами, який і має визначити кращих футболістів Ніжина.

Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат
 

Ніжин, спорт, футбол, чемпіонат
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: