Завантаження ...
banner

Що буде з концертами в Ніжинському міському Будинку культури?

Сьогодні, 12 березня, на засіданні виконавчого комітету розглянули і погодили рішення "Про запобігання занесення та поширення на території Ніжинської МОТГ випадків гострої респіраторної

коронавірус, карантин, масові заходи, будинок культури, концерти

Сьогодні, 12 березня, на засіданні виконавчого комітету розглянули і погодили рішення "Про запобігання занесення та поширення на території Ніжинської МОТГ випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19".


Заборонено проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Тож у начальниці управління культури і туризму Тетяни Бассак виникло питання: "Що ж буде з Ніжинським міським Будинком культури? Там у березні заплановано багато заходів. Люди вже купили білети... Якщо у залі буде 100 осіб, а не 200, чи ми взагалі забороняємо проведення будь-яких масових заходів?".

У залі МБК 450 місць. Як зазначила Тетяна Федорівна, буває що білетів купують 50 чи 100, але захід все одно відбувається.

Анатолій Лінник відповів, що річ не тільки в цифрах, а в закритому приміщенні та щільності людей, адже безпечна відстань між людьми - 2 метри. Продані квитки - це не привід для ризику здоров'ям людей. Зараз проводити масові заходи є повною безвідповідальністю. 

У Києві взагалі призупинили роботу музеїв, кінотеатрів, театрів, розважальних центрів. Масові заходи заборонено проводити з більше, ніж 60 особами. До участі у заходах будуть допускати осіб, які пройшли термометрію.  

Що ж робити з концертами, музеями у Ніжині будуть вирішувати на профільній комісії, але ніщо не має бути більш важливим за життя та здоров'я людей.

Суб'єкти господарювання всіх форм власності мають обов'язково дотримуватися обмежувальних заходів і не допускати на роботу працівників, які мають ознаки інфекційного захворювання.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: