Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині підприємства несуть збитки через карантин

По всій Україні, а також у Ніжині з 12 березня й до 3 квітня оголошено карантин у зв'язку з поширенням світом коронавірусу. Закриті всі навчальні заклади, скасовуються заплановані масові заходи

крантин, коронавірус, підприємства, збитки
Фото з мережі

По всій Україні, а також у Ніжині з 12 березня й до 3 квітня оголошено карантин у зв'язку з поширенням світом коронавірусу. Закриті всі навчальні заклади, скасовуються заплановані масові заходи. У зв'язку з цим багато підприємців несуть збитки.

З цього приводу на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету до присутніх звернулась керівниця КП "Школяр" Лариса Чернишова. Дане підприємство забезпечує школярів харчуванням і напряму залежить від навчального процесу.

"По Закону України, за вимушений простій підприємство має сплачувати 2/3 заробітної плати працівникам. Таких коштів у підприємстві немає, бо ми надаємо послугу харчування тільки за умови навчального процесу. У цьому році начальний процес дуже неоднозначний в плані тривалості. У січні - 12 днів, лютий - 8 днів, березень - 12 днів. 

Тому наше підприємство опинилося у складній фінансовій ситуації. Ми маємо лише один вид діяльності. Я звертаюся до членів виконкому за порадою", - так Лариса Чернишова звернулася до членів виконавчого комітету.

Міський голова зазначив, що остачну відповідь виконком зараз не може надати, але дане питання розглянуть на депутатських комісіях. Також буде розглядатися можливість компенсації з бюджету. Анатолій Лінник зазначив, що в такій ситуації у Ніжині опинилося багато підприємств. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: