Завантаження ...
banner
banner

Президент призначив відповідального за розвиток Чернігівщини

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Березенка відповідальним за розвиток Чернігівської області.У ЗМІ вже зявилося повідомлення що саме він стане провладним кандидатом на виборах у ВР по 205 округу

Президент України Петро Порошенко призначив керівника Держуправління справами Сергія Березенка відповідальним за розвиток Чернігівської області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на першого заступника голови АП Віталія Ковальчука. 

Сергій Березенко, 205 виборчий округ, Ніжин, Новини Ніжина
Сергій Березенко

Нагадаємо, Президент указом створив Раду регіонального розвитку. За розвиток кожної області буде відповідати конкретна посадова особа. Поки відбулося два призначення в Раду. Сергій Березенко буде розвивати Чернігівську область. А заступник голови АП Ростислав Павленко відповідати за Херсонську.

Ковальчук зазначив, що в першу чергу процес визначення стосувався прикордонних областей - Херсонської (межує з окупованим Кримом) та Чернігівської (межує з Росією).

"Через можливі загрози вторгнення Президент досить вимогливий до керівництва прикордонних областей", - заявив Ковальчук.
 
За його словами, Порошенко створив Раду регіонального розвитку з метою реалізації державної регіональної політики, забезпечення реалізації відповідних законів і прискорення процесу децентралізації.
 
Він зауважив, що такий підхід дозволить в найкоротші терміни виконати поставлені завдання і максимально швидко реагувати на спроби корумпованих чиновників загальмувати процес реформ на місцях.
 
Ковальчук додав, що Рада має стати важливим майданчиком для розробки та прийняття рішень у сфері реалізації державної регіональної політики. Він повідомив, що результатом роботи Ради стане консолідоване бачення реформи децентралізації, яке влаштує всі зацікавлені сторони.
 
Нагадаємо, Березенко є небожем Анатолія Матвієнка, який є близьким другом Петра Порошенка і очолював його виборчу кампанію у 2014 році на посаду Президента в Івано-Франківській області. Березенко вів роботу "в полях". Він відповідав за пошук кадрів, формування списків членів обласних і дільничних виборчих комісій.
 
У регіональних ЗМІ після даного призначення  зявилася  інформація що Сергій Березенко стане кандидатом від провладної партії "Блоку Петра Порошенка" на позачергових виборах у Верховну Раду по 205 округу

ipress.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: