Завантаження ...
banner
banner

Чи є у Ніжині хворі з підозрою на коронавірус?

Сьогодні, 16 березня, на нараді у міськвиконкомі інформацію про коронавірус заслухали від генерального директора КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександра Костирка

коронавірус, тест системи, підозра, лікарня

Сьогодні, 16 березня, на нараді у міськвиконкомі інформацію про коронавірус заслухали від генерального директора КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександра Костирка.

Так, у світі зареєстровано 156 400 випадків захворювання COVID-19, з них 73 968 (47,3%) осіб одужали. За межами Китаю зафіксовано 75 405  випадків у 134 країнах/територіях/регіонах.

Лабораторно підтверджено 5 випадків COVID-19 станом на 16 березня (9:00). За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 5 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (4) та Житомирська (1) області.

Протягом дня 14 березня до Центру надійшло 12 повідомлень про підозру на COVID-19 (Черкаська 1, Волинська 1, Чернівецька 5, Рівненська 3, Київська 1, Тернопільська 1).

Як розповів Олександ Костирко, у Ніжині ще не було жодної підозри на коронавірус. Щодо тестових систем для визначення COVID-19, то у Ніжині та в області їх немає. Зараз всі біозразки для лабораторних досліджень відправляють на лабораторію у Київ. І така ситуація по всій Україні.

Читайте також: Наскільки Ніжинська лікарня забезпечена апаратами штучного диханння?

Жодного біологічного зразка з підозрою на коронавірус з Ніжина до Києва ще не відправляли.

Для Чернігівської області розроблений алгоритм тестування. Він включає такі основні кроки:

- якщо у лікарню звертається хворий з підозрою на коронавірус (з явними його ознаками - задишка, запалення легень, висока температура), то у такого хворого беруть біологічний зразок і терміново відправляють у Центр громадського здоров'я, який розташований у місті Києві. Це лабораторія, яка має відповідне обладнання і достатню кількість тестів;

- якщо тест позитивний - хворого ізолюють, вразі необхідності підключають до апарата штучного дихання і починають лікувати.

Зазначимо, що вакцини проти коронавірусу немає, хворих лікують доступними проти інфекційними засобами.

Ніжинська міська лікарня підготувала відповідне звернення на МОЗ України для закупівлі тест систем і відповідного обладнання. 

Загальна інформація про захворюваність у Ніжині

Як повідомив Олексаннд Костирко, з 6 березня по 12 березня у Ніжині захворіло на ГРВІ 249 чоловік. Серед них 179 дітей. На грип, за офіційними даними не захворіло жодної людини.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: