Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині готові приймати пологи в інфікованих жінок

19 березня міський голова Анатолій Лінник провів оперативну нараду з керівниками медичних установ міста. Керівники медичних закладів проінформували про впровадження карантинних заходів на території їх підрозділів

нарада, медики, готовність

19 березня міський голова Анатолій Лінник провів оперативну нараду з керівниками медичних установ міста. Керівники медичних закладів проінформували про впровадження карантинних заходів на території їх підрозділів, повідомляє nizhynrada.gov.ua.

У пологому будинку та міській лікарні при вході в установи є дезінфікуючі засоби для всіх відвідувачів.

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко повідомив, що працівники лікарні забезпеченні засобами індивідуального захисту. Закуплено 65 одноразових спеціальних костюмів, ще 200 штук замовлено.

Генеральний директор КНП "Ніжинський  міський пологовий будинок" Валерій Якуба повідомив, що планові операції припинено, проведення партнерських пологів заборонено, а також впроваджені обмеження  в жіночій консультації - не більше 6 осіб в приміщенні. Закуплено одноразові спеціальні костюми на випадок прийняття пологів в інфікованої жінки. Для цього відведена кімната, в якій є окремий санвузол та всі необхідні засоби індивідуального захисту.

В усіх медичних закладах запроваджено масочний режим, проводиться кварцування приміщень, в стоматполіклініці приймаються тільки ургентні хворі.

Олександр Костирко зазначив, що 80% захворюваності на коронавірус лікується амбулаторно, 15% з ускладненнями і 5% вкрай тяжкі.

Головний Лікар КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що в сімейних амбулаторіях працюють бактерицидні лампи, закуплені безконтактні термометри, сімейні лікарі виїжджають додому у разі високої температури в громадян та до хворих дітей. Здебільшого пацієнти із сімейними лікарями спілкуються дистанційно.

Міський голова Анатолій Лінник наголосив на беззаперечному дотриманні карантинних заходів в усіх медичних установах та забезпеченні медичного персоналу засобами індивідуального захисту. Всі запровадженні заходи направлені на мінімізацію поширення коронавірусу на території Ніжинської громади.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: