Завантаження ...
banner
banner

Чи справді у Ніжині жінка померла від пневмонії? Коментар Олександра Костирка

На Facebook активно ширяться чутки про коронавірус у Ніжині, зокрема, що у ніжинській лікарні померла жінка з пневмонією. Люди висловлювали побоювання, що можливо причиною смерті став недіагностований коронавірус. Дану ситуацію 19 березня на засіданні виконавчого комітету

Олександ Костирко, жінка, лікарня, пневмонія, смерть

На Facebook активно ширяться чутки про коронавірус у Ніжині, зокрема, що у ніжинській лікарні померла жінка з пневмонією. Люди висловлювали побоювання, що можливо причиною смерті став недіагностований коронавірус.

Дану ситуацію 19 березня на засіданні виконавчого комітету прокоментував генеральний директор КНП "Ніжинська центральна міська лікарня ім. М.Галицького" Олександр Костирко:

"Жінка, яка працювала у пологовому будинку, поступила до нас в лікарню у вкрай тяжкому стані й на жаль померла. Вона мала діагноз — негоспітальна пневмонія, вірусно-бактеріального генезу. Діагноз COVID-19 їй не виставлявся. На рахунок контактування з людьми, вона не мала його з тими, хто попередньо перебував у країнах де наявний спалах коронавірусу. І сама не виїжджала за кордон. Є інформація, що її син 20 лютого повернувся з Чехії. Весь період лікування матері він не мав ознак респіраторного захворювання і був присутній з нею до останнього дня. Треба зазначити, що він повернувся у Ніжин 20 лютого, а його мати захворіла 9 березня. Звернулась до сімейного лікаря, і він пропонував її госпіталізацію в стаціонарі. На жаль вона відмовилась. 10 березня її оглянув лікар. До нас вона потрапила 14 березня вже у тяжкому стані. На 4 день жінка померла.

Біологічне середовище жінки відібрано і знаходиться в Чернігівському лабораторному центрі. Чекаємо на результат.

Звертаю увагу, що не потрібно говорити про людей, які працювали за кордоном, а потім повернулись у рідне місто, що вони є носіями коронавіруса. Ми повинні мати настороженість, але свідому і аргументовану. Зараз не має бути паніки".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: