Завантаження ...
banner
banner

На боротьбу з коронавірусом Чернігівщина витратить 117 мільйонів

На позачерговій сесії обласної ради депутати прийняли важливі рішення для боротьби з розповсюдженням інфекції COVID-19. Так, народні обранці працювали в закритому режимі, без присутності ЗМІ,

коронавірус, Чернігівщина, мільйони

На позачерговій сесії обласної ради депутати прийняли важливі рішення для боротьби з розповсюдженням інфекції COVID-19.

Так, народні обранці працювали в закритому режимі, без присутності ЗМІ, повідомляє val.ua.

Більшість депутатів прийшли на засіданні в захисних масках. Одноголосно була підтримана програма з діагностики та лікування на території Чернігівської області інфекції, викликаної COVID-19, на 2020 рік.

Депутат обласної ради з фракції ВО «Батьківщина» Сергій Пащенко розповів про деталі прийнятої програми.

«Актуальне питання, яке зараз турбує громадськість, це закупівля тестів на коронавірус. Депутати одноголосно проголосували за виділення 3.5 мільйонів гривень на придбання тестів. Однак, що не менш важливо, це убезпечити наших медпрацівників від можливого інфікування. Більше 22 мільйонів гривень передбачили для придбання засобів індивідуального захисту медиків. Також окремо виділено 2 мільйони гривень для забезпечення дезінфікуючими засобами наші лікарні», - розповів Сергій Пащенко.

Також за його словами з обласного бюджету виділили майже 10 мільйонів гривень для підвищення заробітної плати медиками. Також буде закуплене додаткове обладнання у лікарні.

«Інфекційним відділенням виділили 57 мільйонів на дооснащення медичним обладнанням та апаратурою, які необхідні для лікування пацієнтів з COVID-19. Ще 22 мільйони піде на придбання медикаментів. На сьогоднішній день дуже важливо стримати розповсюдження вірусу. Тому ще раз хотів би звернутися до наших земляків відповідально поставитися до карантинних заходів», - розповів Сергій Пащенко.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: