Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина: за добу – 35 пожеж

Із потеплінням пожежі у природних екологічних системах стають справжнім лихом, адже на весняному сонці залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи правила пожежної і екологічної

пожежі, суха трава, рятувальники

Із потеплінням пожежі у природних екологічних системах стають справжнім лихом, адже на весняному сонці залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка. 

Крім того, ігноруючи правила пожежної і екологічної безпеки, люди масово спалюють суху траву та інші залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення та швидкого розповсюдження пожеж.

Як результат, лише упродовж однієї доби на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем виникло 35 пожеж на загальній площі майже 135 га. Вогнеборці ліквідували загоряння в природних екологічних системах на території Бобровицького, Варвинського, Ічнянського, Козелецького, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Ріпкинського, Сновського та Чернігівського районів.

Лише завдяки оперативному реагуванню рятувальників ДСНС не допущено розповсюдження полум’я на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

У ДСНС в Чернігівській області
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: