Завантаження ...
banner

Сімейний лікар у Ніжині приймає телефонні дзвінки цілодобово

27 березня керівники медичних установ міста провели брифінг щодо порядку звернення громадян в умовах карантину до медичних закладів міста. Директор КНП«Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»

брифінг, лікарі, анамнез, карантин

27 березня керівники медичних установ міста провели брифінг щодо порядку звернення громадян в умовах карантину до медичних закладів міста, повідомляє nizhynrada.

Директор КНП«Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Оксана Калініченко зазначила, що з  27.03.2020 р. існує мобільний телефон - 098 575 79 58, який закріплений за черговим лікарем сімейної медицини.
 
Режим роботи чергового лікаря з 08:00 до 08:00 наступного дня, в телефонному режимі.
 
Даний номер телефону для осіб, які не підписали декларації з сімейними лікарями, повернулися з-за кордону, де підтверджений COVID-19 звертаються до чергового лікаря.
 
Черговий лікар:
 
1.збирає детальний анамнез;
 
2.реєструє в журналі причини звернення;
 
3.скеровує пацієнта до свого лікуючого лікаря, якщо задекларований;
 
4.безпосередньо надає рекомендації з лікування або профілактики захворювань (керуючись наказом МОЗ №633 від 13.03.2020 р. Стандарт 2, додаток 2,5,9 Стандартів медичної допомоги  COVID-19);
 
5.в тяжких випадках викликати бригаду екстреної медичної допомоги.
 
Завідуюча Ніжинського відділення екстреної швидкої медичної допомоги ЛПЗ "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Чернігівської обласної ради Корчева Ірина проінформувала, що у разі температури тіла до 38.5, громадянина не турбує сухий кашель, не має задишки, ви не приїхали з іншої країни де зареєстровані випадки захворюваності на коронавірус, то в даному випадку ви повинні звертатися до сімейного лікаря.

Сімейний лікар приймає телефонні дзвінки цілодобово. Якщо ви щось не зрозуміли з інформації сімейного лікаря або ви хочете отримати інформацію від швидкої допомоги телефонуйте за спеціальним телефоном 103.

Диспетчер поставить вам обов’язкові запитання: звідки ви приїхали, яка температура тіла, коли ви її вимірювали в останнє, чи є задишка. Після чого диспетчер зафіксує ваш виклик. А якщо у вас не має таких симптомів то потрібно звертатися до свого сімейного лікаря.
 
Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Олександр Костирко наголосив, що враховуючи епідеміологічну ситуацію, яка склалася в цілому в державі міська лікарня працює в умовах строгого карантину.

Зараз госпіталізація пацієнтів проводиться по двом напрямкам. Перший – це за направленням сімейного лікаря, другий – госпіталізація по лінії швидкої допомоги. Наразі самозвернення громадян не приймаються.
 
Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: