Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині є вже другий позитивний результат експрес-тесту на коронавірус

На жаль, маємо ще один позитивний результат експрес-тесту на коронавірус. До Борзнянської ЦРЛ госпіталізовано хвору із с.Комарівка. Про це повідомляє голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко на своїй сторінці у Facebook. «Експрес-тест дав позитивний результат

коронавірус, другий випадок, експрес-тест, Комарівка

На жаль, маємо ще один позитивний результат експрес-тесту на коронавірус. До Борзнянської ЦРЛ госпіталізовано хвору із с.Комарівка. Про це повідомляє голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко на своїй сторінці у Facebook.

«Експрес-тест дав позитивний результат, для підтвердження аналіз направлено у референс-лабораторію для ПРЛ-тестування», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що хвора знаходиться в окремому боксі інфекційного відділення, перебуває під постійним наглядом лікарів.

Є ще дві госпіталізації: у місті Прилуки і Бобровицькому районі (хворий доправлений до Козелецької ЦРЛ). Експрес-тести — негативні. Проте, хворі будуть додатково перевірені ПЛР-тестуванням, щоб виключити коронавірус. Люди госпіталізовані і перебувають під постійним наглядом медпрацівників.

Головна лікарка КНП «Прилуцька центральна міська лікарня» Яна Погоріла на своїй сторінці у Facebook так прокоментувала ситуацію:

«35-річний пацієнт з важкою пневманією знаходиться в окремому боксі. В лікарні є 7 апаратів ШВЛ, в стані підвищеної готовності інфекційне відділення ,яке може бути розгорнуте до 40 ліжок при потребі. В разі необхідності в вже визначених корпусах додатково можна розгорнути до 200 ліжок для надання допомоги мешканцям. Відшито 1400 багаторазових масок, отримано в якості благодійної допомоги ще 1000 одноразових масок та 100 респіраторів класу FFP3, закуплено 500 захисних окулярів та 50 захисних щитів для обличчя. Замовлено та відшивається 100 багаторазових захисних костюмів та 400 одноразових. На цьому тижні очікуємо поставку додаткової кількості респіраторів та одноразових масок. Лікарі та персонал, які вперше контактуватимуть з хворими на коронавірус забезпечені захисними костюмами. Підсилені протиепідемічні заходи. Про результати дослідження прилучани будуть оперативно проінформовані», - пише лікар.

Нагадаємо, днями на Чернігівщині зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок захворювання COVID-19. Це мешканець села Комарівка, що на Борзнянщині. Чоловік знаходиться в окремому боксі інфекційного відділення Борзнянської районної лікарні під наглядом лікарів. Встановлено коло його контактів, а це 114 осіб. Всі вони перебувають на самоізоляції.

Джерело: Високий Вал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: