Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці, не викидайте використані маски "де схочу"! Це несе загрозу!

В Україні та безпосередньо у Ніжині зараз продовжується карантин через спалах та поширення вірусу COVID-19 у світі, у зв’язку з цим гостро стоять питання важливості гігієни обличчя, рук та використання медичних масок

Ніжин, маска, утилізація

В Україні та безпосередньо у Ніжині зараз продовжується карантин через спалах та поширення вірусу COVID-19 у світі, у зв’язку з цим гостро стоять питання важливості гігієни обличчя, рук та використання медичних масок, повідомляє unenizh.org.ua.

При введенні карантину на території всієї держави, ми всі з вами автоматично стаємо «потенційно інфікованими». Вдягаючи медичну маску ми зменшуємо можливість інфікування та розповсюдження корона вірусу. Турбуємось за безпеку працівників державних структур, медиків, комунальників, аптекарів, продавців маркетів та дрібних продуктових магазинів, тощо. Всі вони зобов’язані сьогодні виходити на роботу, щоб забезпечити життєдіяльність країни.

Якщо ви користуєтесь медичними масками, то варто знати правила користування:

1. Вимийте руки з милом і обробіть дезінфекційним засобом для рук;
2. Перевірте на наявність пошкоджень;
3. Одягніть маску так, щоб вона закривала рот, ніс і підборіддя.
4. Не торкайтесь маски під час користування. Якщо торкнулись маски, обробіть руки
антисептиком і добре вимийте руки.
5. Щойно маска стане вологою — замініть її на нову.
6. Одноразова маска тому так і називається, що використовувати її можна лише один раз!
Її не можна одягати повторно, оскільки вона може стати фактором самоінфікування.
7. Знімати маску потрібно тримаючи її за гумки позаду, не торкаючись передньої частини
маски.
8. Після викидання маски обробіть руки спиртовмісним засобом і добре вимийте руки.

Ключовим і дуже важливим моментом при користуванні медичними масками є їх викидання та утилізація. У медичних установах, згідно наказу МОЗ використані маски, рукавички та інші засоби захисту спочатку проходять повну дезінфекцію, а потім викидаються до спеціального контейнера.

Звичайно, що пересічний мешканець цим перейматись, а тим більше займатись, не буде, а зніме маску та викине, в кращому випадку до урни чи сміттєзбірного контейнера, або просто «де схочу». Такими «де схочу» можуть бути тротуари, алеї, двори багатоповерхівок, парки, сквери, територія біля медичних установ та багато інших.

При такому способі утилізації люди взагалі не розуміють та не усвідомлюють до чого можуть призвести такі дії.

Вірус, що потрапляє на маску, може зберігати свою життєздатність від 3-х годин до декількох днів. Конкретні терміни залежать від низки умов. Наприклад, температура і вологість навколишнього середовища. Теж саме стосується й захисних рукавичок та інших засобів особистої гігієни. Перший хто може інфікуватись, це прибиральник вулиць міста чи сміттєвих майданчиків. Крім того існує великий ризик, що використану маску може хтось просто підняти, будь то маленька дитина при неуважних батьках або людина, яка належить до кризових категорій соціуму.

Використана медична маска, є свого роду бомбою уповільненої дії, що може спричинити непоправні дії для мешканців Ніжина.

Вихід доволі простий – потрібно всього лише використані маски, рукавички та подібне вкладати до одноразового пакету типа «майка», що є у кожному маркеті або є у вільному продажі, і щільно зав'язати, а потім вже викидати до сміттєвої урни чи баку. Лише таким чином, всі ми разом зможемо відібрати у коронавіруса один з шансів інфікувати людину. Будь ласка, дотримуйтесь такого способу викидання небезпечних предметів та не смітіть в непризначених для цього місцях.

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Ніжин, маска, утилізація

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: