Завантаження ...
banner

На Чернігівщині правоохоронці затримали розкрадачів нафти

У Бахмацькому районі спільна група з числа поліцейських та співробітників прокуратури дослідила місце розкрадання нафти та затримала трьох чоловіків, які підозрюються у причетності до цього злочину. Як встановили правоохоронці

нафта, крадіжка, свердловина

У Бахмацькому районі спільна група з числа поліцейських та співробітників прокуратури дослідила місце розкрадання нафти та затримала трьох чоловіків, які підозрюються у причетності до цього злочину.

Як встановили правоохоронці, 1 квітня біля с. Варварівка Бахмацького району троє жителів області скористалися відсутністю охорони на нафтовій свердловині. Зловмисники за допомогою помпи переливали нафтову суміші із свердловини до вкопаного тут же резервуару ємністю близько 23 кубічних метрів. Далі сировину перекачували до імпровізованого нафтовозу на базі мікроавтобуса.

Поліція вилучила автомобіль на іноземній реєстрації, помпу, дві ємності об’ємом близько 1 кубічного метра кожна (одна з яких частково заповнена нафтопродуктами). Відібрані зразки сировини направлені на експертизу.

Раніше власником свердловини було комерційне підприємство, діяльність якого припинено наприкінці 2009 року. Спецдозвіл на буріння, дослідження та експлуатацію свердловини було анульовано ще раніше, у 2006 році.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу (порушення правил охорони або використання надр). Максимальна санкція статті «порушення правил охорони або використання надр» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

нафта, крадіжка, свердловина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: