Завантаження ...
banner
banner

У Чорнобильській зоні спалахнув ліс: до гасіння залучили рятувальників з Ніжина

У Чорнобильській зоні відчуження виникла лісова пожежа, що охопила 20 гектарів лісу - для ліквідації надзвичайної події залучили авіацію та 18 одиниць техніки. Про це повідомили у ДСНС. Як зазначається, до ДСНС надійшла інформація

Чорнобиль, ліс, пожежа, спеціальний авіаційний загін, Ніжин, рятувальники

У Чорнобильській зоні відчуження виникла лісова пожежа, що охопила 20 гектарів лісу - для ліквідації надзвичайної події залучили авіацію та 18 одиниць техніки. Про це повідомили у ДСНС.

Як зазначається, до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження поблизу села Володимирівка, Котовського лісництва, виникла верхова лісова пожежа.

Згодом з міста Ніжин для гасіння пожежі вилетіли два літаки АН-32П ДСНС, а потім й гелікоптер ДСНС МІ-8. За даними ДСНС, всього до гасіння пожежі залучено понад 90 вогнеборців та 18 одиниць техніки. Крім цього, до місця пожежі відправили ще 9 одиниць техніки та 40 рятувальників.

У ДСНС пояснюють, що гасіння пожежі ускладнюється підвищеним радіаційним фоном на окремих ділянках горіння, однак загрози населеним пунктам немає.

Станом на 13:30 5 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення продовжується гасіння двох осередків, а саме:

- між с. Володимирівка та с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га. До гасіння залучено 124 чол. та 28 од. техніки, з них від ДСНС 74 чол. о/с та 15 од. техніки (в тому числі 2 літаки АН – 32П та вертольот МІ - 8). Авіацією ДСНС здійснено 17 скидів води (64 тонни), з них вертольотом МІ-8 – 12 скидів, літаками АН-32П – 5 скидів; 

- поблизу с. Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га. До гасіння залучено 14 чол. та 4 од. техніки, з них від ДСНС 7 чол. о/с та 2 од. техніки.

Радіаційний фон у межах норми.

mynizhyn.com за матеріалами zik.ua і dsns.gov.ua 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: