Завантаження ...
banner
banner

Хворих на коронавірус з Носівки, Ічні та Борзни лікуватимуть у Ніжині

На сьогоднішній позачерговій сесії міськради генеральний директор Ніжинської центральної лікарні Олександр Костирко запевнив, що всіх хворих на пневмонію ніжинців тестуватимуть на коронавірус. Наразі на балансі закладу 243 експрес-тестів

сесія, пневмонія, коронавірус, пацієнти, міська лікарня

На сьогоднішній позачерговій сесії міськради генеральний директор Ніжинської центральної лікарні Олександр Костирко запевнив, що всіх хворих  на пневмонію ніжинців тестуватимуть на коронавірус. Наразі на балансі закладу 243 експрес-тестів на COVID-19, а кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні з пневмонією – 5.

"У Ніжині немає тенденції збільшення хворих на пневмонію у порівнянні з попередніми роками. В день поступає одна скарга на дане захворювання. Більшість хворих лікуються амбулаторно", – повідомив Олександр Костирко.
 
На сьогоднішній день у Ніжині немає хворих на коронавірус.

Також з резервного фонду бюджету Ніжина буде виділено 758 839,80 грн. на медичні препарати для лікування COVID-19 з розрахунку на 14 днів на 30 потенційних хворих. Таке рішення депутати прийняли на сьогоднішній сесії міськради.

Хворих на СОVID-19 з Носівки, Ічні та Борзни привозитимуть лікуватись до Ніжина.
 
Ніжинська центральна лікарня є так званою "першою хвилею" для лікування, а отже ліки, які затверджені у протоколі лікування на коронавірус, мають бути на балансі закладу.

В інфекційне відділення будуть привозити пацієнтів з Носівського й Ніжинського районів та частини Ічнянського району. Оскільки з минулого тижня Борзнянська лікарня закрита на карантин, Ніжинській ЦМЛ був направлений наказ про надання допомоги у лікуванні хворих на COVID-19.
 
Однак, депутати зауважили, що в такому разі ті громади, звідки до Ніжинської лікарні звозитимуть хворих, мають брати участь у співфінансуванні закупівлі ліків. Відповідні звернення будуть направлені до громад.
 
Джерело: nezhatin
Фото з мережі
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: