Завантаження ...
banner
banner

Поштовий голуб не долетів до Прилук і загинув у Лосинівці

До завідуючого Лосинівською дільничною ветеринарною лікарнею (Ніжинський район) Анатолія Стрільця 4 квітня принесли збитого машиною білого поштового голуба. – Місцевий житель знайшов його біля дороги. На жаль, він був уже мертвий

Лосинівка, голуб, спортивні змагання

До завідуючого Лосинівською дільничною ветеринарною лікарнею (Ніжинський район) Анатолія Стрільця 4 квітня принесли збитого машиною білого поштового голуба.

– Місцевий житель знайшов його біля дороги. На жаль, він був уже мертвий. Я відразу побачив, що голуб не з простих, породистий, з кільцем.

Цей голуб був у моєму дворі, напевно відпочивав, - згадує місцевий учитель фізкультури Володимир Руденко. - Такий гарний, незвичайний. Я стояв поруч, а він не боявся.

За вказаним на кільці номером телефону місцеві зв'язалися з власником і повідомили йому сумну новину.

Виявилося, що голуб - з прилуцького розплідника поштових голубів еліт-класу «Вегіі Art». Його власник Артур Берлінський розповів:

- Цей голуб брав участь в спортивних змаганнях. Долав дистанцію 350 км. До Прилук не долетів всього 50 км. Швидше за все, він збився з курсу і в Лосинівці шукав їжу (спортивні голуби на це натреновані). Зараз машини возять зерно, може, на дорозі він його і шукав. Звичайно, шкода мого крилатого спортсмена. Але в спорті без втрат не буває...

Аліна Ковальова, «Гарт» №15 (2975) від 9 квітня 2020 року
Джерело gorod.cn.ua
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: