Завантаження ...
banner
banner

62 депутати, які голосували за закони 16 січня, проходять в Парламент

За попередніми даними, 62 депутата з числа тих, хто голосували за диктаторські закони, знову потрапляють в Раду. Два від Чернігівщини

За попередніми даними, 62 депутата з числа тих, хто голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року, знову потрапляють в Раду. З них за мажоритарними округами проходять 54 депутата, ще 8 – по списку партії «Опозиційний блок».
 
Найбільше кандидатів повертаютьсь по мажоритарним округах Харківської області (12 з 13). Шестеро переоберуться по Донеччині, Пятеро пройдуть по округам Дніпропетровської області, По чотири депутати оберуться в Одеській Запорізькій та Черкаській областях. Загалом же, 16 областей делегували до парламенту бодай одного депутата, що голосував за диктаторські закони.

«Більшість із цих депутатів мали шанс повернутися до парламенту виключно через мажоритарні округи, які вони протягом останніх тижнів щільно засіювали гречкою та грошима, – заявив експерт ЦПСА Віктор Таран, – Боротися з цією корупційною системою в умовах соціально-економічних негараздів можна виключно переходом до принципово іншої виборчої системи з відкритими списками. Це той виклик, який має вирішити новообрана Верховна Рада, яка до того ж має всі можливості це зробити в оперативно короткі строки».
 
При цьому, ще 40 депутатів, що голосували за закони 16 січня і балотувались на виборах до Верховної Ради не пройшли до парламенту. Зокрема, у Вінницькій, Чернвецькій, Херсонській областях та місті Києві виборці не підтримали жодного з таких кандидатів. У Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Рівненській областях депутати, що віддали голос за диктаторські закони, участі у виборах не брали.
 
Повний перелік депутатів, що голосували за закони 16 січня і пройшли в Раду
 
Харківська область: Біловол Олександр, Денисенко Анатолій, Добкін Дмитро, Кацуба Володимир, Мисик Володимир, Мураєв Євгеній, Остапчук Віктор, Писаренко Валерій, Святаш Дмитро, Фельдман Олександр,  Хомутиннік Віталій, Шенцев Дмитро.
 
Донецька область: Байсаров Леонід, Клюєв Сергій, Звягільський Юхим, Матвієнков Сергій, Риженков Олександр, Шкіря Ігор;
 
Дніпропетровська область: Безбах Яків, Мартовицький Артур, Павлов Костянтин, Шипко Андрій, Шпенов Дмитро;
 
Запорізька область: Балицький Євген, Бандуров Володимир, Богуслаєв Вячеслав, Пономарьов Олександр;
 
Одеська область: Ківалов Сергій, Кіссе Антон, Клімов Леонід, Фурсін Іван;
 
Черкаська область: Зубик Володимир, Бобов Геннадій, Ничипоренко Валентин, Яценко Антон;
 
Миколаївська область: Ільюк Артем;
 
Чернігівська область: Атрошенко Владислав, Рибаков Ігор;
 
Луганська область: Дунаєв Сергій;
 
Житомирська область: Литвин Володимир, Развадовський Віктор;
 
Київська область: Москаленко Ярослав ;
 
Закарпатська область: Ланьо Михайло, Ковач Василь;
 
Сумська область: Деркач Андрій, Молоток Ігор;
 
Хмельницька область: Лабазюк Сергій, Бондар Віктор, Герега Олександр;
 
Волинська область: Єремеєв Ігор, Івахів Степан,Мартиняк Сергій;
 
Полтавська область: Кулініч Олег; Кіровоградська область: Поплавський Михайло.
 
За списком «Опозиційного блоку»: Олексій Білий, Нестор Шуфрич, Тетяна Бахтєєва, Вадим Новинський, Юрій Воропаєв, Юлія Льовочкіна, Іван Мирний, Юрій Мірошниченко.

cpsa.org.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: