Завантаження ...
banner

У Ніжинському пологовому готові приймати жінок з COVID-19

Береженого Бог береже: ми всі сподіваємося, що Ніжин не матиме досвіду захворювання на коронавірус у вагітних жінок. Разом з тим, повинні бути вжиті всі заходи, щоб мінімалізувати такий ризик. На сьогоднішній оперативній нараді

COVID-19, пологовий будинок, вагітні

Береженого Бог береже: ми всі сподіваємося, що Ніжин не матиме досвіду захворювання на коронавірус у вагітних жінок. Разом з тим, повинні бути вжиті всі заходи, щоб мінімалізувати такий ризик.

На сьогоднішній оперативній нараді генеральний директор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба розповів, що на першому поверсі  пологового облаштували обсерваційний бокс з окремим входом і закупили засоби індивідуального захисту на суму 150 тисяч грн. Це і опромінювачі бактерицидні, і маски, і щитки, і захисні костюми, тож цим поки що забезпечені.

Читайте також У Ніжині розгорнули обсерваційне відділення для хворих на пневмонію
 
"Карантину дотримуємося, але трапляються різні ситуації, іноді навіть доходить до конфліктів. Поліцію ще не викликали, справляємось поки що, – поскаржився Валерій Михайлович. – Це стосовно роботи жіночої консультації: тут наразі приймає 4 лікарі.

Тобто 4 жінки зайшли на прийом, а решта чекають у черзі на вулиці. Та іноді ці правила важко пояснити людям: жінки, разом  зі своїми  родичами, чоловіками вперто хочуть потрапити на прийом...".
 
"Сподіваємося, що нас це лихо з назвою COVID-19 обмине. Але ми все ж розгорнути цей ізолятор для того, щоб лікарю в захисному костюмі можна було зустріти потенційно хвору жінку через окремий вхід. Якщо така жінка народить, то дитина залишається у нас,  а жінку переводуть на лікування до інфекційного відділення", – розповів В. Якуба.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: