Завантаження ...
banner
banner

85000 штрафу - за незаконне придбання, зберігання та збут алкогольних напоїв

Прокурорами Бобровицького відділу Ніжинської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді за ч. 1 ст. 204 КК України, відносно 56-річного мешканця м. Бобровиця, який займався незаконним придбанням з метою

збут, алкоголь, прокуратура, штраф

Прокурорами Бобровицького відділу Ніжинської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді за ч. 1 ст. 204 КК України, відносно 56-річного мешканця м. Бобровиця, який займався незаконним придбанням з метою збуту, зберіганням з метою збуту та збутом незаконно виготовлених алкогольних напоїв.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що останній, будучи фізичною особою – підприємцем, в порушення вимог ЗУ «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», діючи з метою особистого збагачення, незаконно придбав 95 ящиків незаконно виготовлених алкогольних напоїв, частину з яких реалізував через продавців своїх магазинів, решту зберігав у підсобному приміщенні за місцем свого проживання з метою подальшої реалізації. 

Під час санкціонованого обшуку працівниками поліції за процесуального керівництва прокуратури у вказаного громадянина за місцем проживання та у приміщенні його магазинів виявлено та вилучено 76 ящиків фальсифікованих алкогольних напоїв, виготовлених з порушенням встановлених технологічних вимог і вимог державного стандарту на даний вид алкогольної продукції, не промисловим способом.
   
Підозрюваний під час досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у зазначеному діянні, у зв’язку з чим, з ним укладено угоду про визнання винуватості та направлено до суду для розгляду.

Наразі судом ухвалено вирок, яким затверджено угоду та зловмиснику призначено покарання за ч. 1 ст. 204 КК України  у виді штрафу у розмірі 5000 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 85000 гривень, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: