Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині масово гинуть бджоли. Фото і відео

Про це у Facebook повідомила жителька Ніжина, яка вчора зранку знайшла мертвих бджіл у своїх вуликах. Повідомляє mynizhyn.com. Ірина Якименко пише: "Дуже б хотілося побажати "доброго ранку" фермерам, які вчора труїли

бджоли, мор, агрохімікати, поля вулики

Про це у Facebook повідомила жителька Ніжина, яка вчора зранку знайшла мертвих бджіл у своїй пасіці. Повідомляє mynizhyn.com

Ірина Якименко пише: "Дуже б хотілося побажати "доброго ранку" фермерам, які вчора труїли поля від" Космонавтів" до "Кручі". Побажати такого ранку, який зустріла вся наша родина, а це не тільки я з чоловіком і дітьми, а наші батьки, брати, сестри, куми і інші близькі родичі, яка споживає мед з власної пасіки. Хочеться побажати їм такого ж врожаю, як залишок бджіл у нас і наших сусідів. 

Вимерли всі робочі бджоли, які зараз повинні годувати, обігрівати, оберігати "матку" яка відкладає яйця нового потомства, а поітм носити мед і всю продукцію бджільництва до вулика. 

Невже, коли ви закуповуєте хімію для обробки полів, так важко прочитати інструкцію і дотримуватися правильної концентрації. Зараз добрива випускаються такі, що не шкодять комахам. Вам, аграріям, як нікому відомо, що як вимруть бджоли, вимре все людство, це тільки питання часу....А спочатку ваші поля нікому буде запилювати, а це вплине на врожайність". 

Зауважимо, що мор бджіл спостерігіають у різних районах Чернігівській області. Так на минулому тижні про масовий мор бджіл повідомили у Срібнянському районі. У загибелі комах місцеві пасічники звинувачують аграріїв, які вносять агрохімікати на поля неподалік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: