Завантаження ...
banner
banner

Замість іграшок ПП "Копиця" шиє костюми для захисту медиків

Замість іграшок - костюми для захисту медиків відтепер буде випускати ніжинське ПП «Копиця». Тимчасово перепрофілюватися підприємство змусив коронавірус. На ринку дитячих іграшок ПП «Копиця», власниками

ПП

Замість іграшок - костюми для захисту медиків відтепер буде випускати ніжинське ПП «Копиця». Тимчасово перепрофілюватися підприємство змусив коронавірус. 

На ринку дитячих іграшок ПП «Копиця», власниками  якого є подружжя Анатолій та Наталія Копиці, вже більше 20 років. В Україні підприємство досить відоме, оскільки належить до небагатьох, на яких іграшка проходить повний виробничий цикл - від дизайну до готового продукту.

В асортименті «Копиці» більше тисячі найменувань. Це і м'які іграшкові тварини, і ляльки, і іграшки-рукавички, і сумочки з рюкзаками, і подушки, і м'які дитячі крісла. А також ексклюзивні іграшки, які підприємство створює на замовлення. До березня цього року весь асортимент ПП швидко розходився по торговим мережам різних областей України. І ось виробництво м'яких зайців і ведмедів зупинилося ...

ПП

- З початком карантину до нас почали масово телефонувати люди з питанням, чи не будемо ми випускати засоби індивідуального захисту, - пояснює директор фабрики Наталія Копиця . - Спочатку таке питання не стояло, не наша специфіка. Щоб допомогти клієнтам, ми просто розмістили на нашому сайті відео, як пошити маску з підручних матеріалів.

Однак прохання шити фабричні маски все одно надходили. Причому досить часто. Ми йдемо в ногу з часом, його проблемами і потребами, тому вирішили, що повинні піти назустріч людям. Якщо є попит, має бути і пропозиція.

Вивчили всі вимоги до багаторазових маскам і розробили власну лінію. Купують їх як підприємства (а деяким з них ми видали такі маски як благодійну допомогу), так і люди в роздріб. Звичайно, тільки онлайн, продавати їх не можемо - відправляємо через служби доставки. Якщо людина купує відразу десять масок, то доставка безкоштовна.
 
У Ніжині клієнтів на маски «Копиці» знайшлося чимало - в індивідуальному порядку їх купували поліцейські, рятувальники, залізничники, працівники банків та комунальних служб. Частина масок, як раніше і іграшки, поїхала в інші області. А понад півтисячі підприємство роздало людям, які не могли собі дозволити їх купити.
 
- Кілька тижнів тому до нас звернулися представники місцевої влади з проханням пошити захисні костюми і одноразові халати для медиків,- каже Наталія Миколаївна. - Відмовлятися від такої пропозиції ми не стали. Але зовсім не заради прибутку.

Жоден український підприємець не був фінансово готовий до ситуації, що склалася. Тому, вирушаючи на карантин, ми повинні бути впевнені, що збережемо весь свій колектив. А це близько ста чоловік. Хоча б мінімальну фінансову допомогу повинні надати кожному, адже у них сім'ї - батьки, діти. Хочу, щоб всі, хто працює на нашому підприємстві, відчували себе захищеними в цей непростий час.

ПП

- Тому підприємство і почало розробляти специфічну продукцію ...
 
- Наші медики дали нам зразок одноразового костюма індивідуального захисту (судячи з його комплектації, це костюм виробництва чернігівського ТОВ «ЛТИ», про який «Гарт» писав у №12 від 19 березня. - Авт.).

На їхнє прохання ми внесли в цей комплект деякі зміни - трохи переробили бахіли і захисний шолом, - каже Наталія Копиця. - Першими замовниками цих костюмів стали Ніжинські міська та районна лікарні і Бахмацька ЦРЛ. Є й інші запити - їх ми тільки розглядаємо.

Те ж і з одноразовими халатами. Ніжинські лікарі показали нам зразок. Ми подивилися на матеріал - це виявився той же спанбонд, який ми використовуємо при виробництві іграшок і який є зараз на нашому підприємстві. Оскільки закуповуємо тільки сертифіковані тканини, то впевнені в їхній якості. Так почали шити ще й халати.
 
Ні для кого не секрет, що творці «Копиці» постійно беруть участь в різних благодійних проектах - допомагають літнім людям і дітям. Коронавірус також не залишив їх байдужими.
 
- Ніколи б не подумала, що коли-небудь буду цікавитися, як пошити медичні засоби захисту, - хитає головою Наталія Копиця. - А бачите як ... Прикро, що і наші лікарні не були готові до пандемії. Тому близько 200 костюмів і халатів ми як благодійну допомогу дали різним лікарням області. Зараз час об'єднуватися і допомагала один одному - від цього залежить наше майбутнє!
 
- А як же іграшки?
 
- Їх виробництво ми поки повністю припинили. Але у нас є запаси, тому нашу постійну продукцію і зараз можна придбати - вибрати на сайті і замовити доставку. Перекваліфікувалися ми не назавжди, а лише на час, поки медикам буде потрібна наша допомога.
 
gorod.cn.ua
Катерина Дроздова, «Гарт» №17 (2977) від 23 квітня 2020
Центральне фото svoboda.fm
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: