Завантаження ...
banner
banner

Скільки ніжинців отримають одноразову грошову допомогу від держави?

2 квітня Управління соціального захисту населення у Ніжині проплатило пільг і субсидій готівкою на загальну суму 12,5 млн. грн. Про це на щотижневій оперативній нараді розповіла начальниця управління Валентина Кулініч

субсидії, допомоги, управління соцзахисту, виплати

2 квітня Управління соціального захисту населення у Ніжині проплатило пільг і субсидій готівкою на загальну суму 12,5 млн. грн. Про це на щотижневій оперативній нараді розповіла начальниця управління Валентина Кулініч.

До 18 квітня Ощадбанк перерахував пільги і субсидії у безготівковій формі до підприємств надавачів послуг на суму 2 млн. 896 тис. грн. За двома етапами 6 та 16 квітня управління виплатило допомоги, компенсації, грошові забезпечення та оплату послуг громадян на 7 млн. 608 тис. грн. Також більше 2 тисяч ветиранів війни отримали щорічну грошову допомогу. 

Повідомляє mynizhyn.com.

В умовах карантину уряд прийняв низку постанов направлених на підвищення рівня соціального захисту. Перша з цих постанов, а саме №247 стосується отримувачів субсидій. В перід карантину заборонено припиняти субсидії, крім випадків, які унеможливлюють надання субсидії. Це смерть одинокої особи, або виїзд громадян із житлового приміщення і зміна місця реєстрації. 

На період карантину збільшується на 50% норми з яких розраховується субсидія. Такий перерахунок і Ніжині вже провели за березень і квітень на такі види послуг: постачання холодної та гарячої води, водовідведення, постачання газу та електроенергії для побутових потреб, крім опалення. Також житлова субсидія тепер може призначатися громадянам, які на період карантину були скорочені і перебувають на обліку Центру зайнятості. Таких випадків у Ніжині, як зазначила Валентина Кулініч, ще не було.

Також прийнято рішення про продовження виплати субсидій після закінчення терміну призначення (тобто в травні місяці) тим домогосподарствам, які мали б без карантину звертатися, а це майже всі домогосподарства у Ніжині за невеликим вийнятком.

Постановою №251 урядом прийняте рішення щодо виплати одноразової допомоги у розмірі 1000 грн окремим категоріям громадян. Ніжинське управління вже зробило розрахунок і подало заявку на виплату такої допомоги 904 особам. Це особи, які отримують соціальні допомоги по інвалідності та особи, які не мають права не пенсію. Коли здійснять виплату ще невідомо. 

Продовжено також термін виплати окремих допомог на період карантину та ще на місяць після його закінчення. Особи з інвалідністю, які пропустили термін переогляду в період карнтину, також отримують виплати своєчасно, що правда після закінчення карантину особи з інвалідністю мають подати нові заяви, щоб управління здійснило перерахунок цих допомог.

Номери телефонів відділу соціальних допомог УСЗН – (04631) 7-18-12, (04631) 2-32-06 або 068 797 00 80.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: