Завантаження ...
banner
banner

Ніжинців попереджають, що попри карантин, активізувалися шахраї і злодії

Про це сьогодні на щотижневій оперативній нараді повідомила начальниця Сектору монуторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Повідомляє mynizhyn.com. Громадян попереджають, що попри карантин активізувалися шахраї

шахраї, злодії, карантин, поліція

Про це сьогодні на щотижневій оперативній нараді повідомила начальниця Сектору монуторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Повідомляє mynizhyn.com.

Громадян попереджають, що попри карантин активізувалися шахраї. Під приводом вручення обіцяної кабміном тисячі гривень до пенсіонерів (переважно у селах та приватному секторі міста) приходять милі жіночки, звичайно ж у медичних масках та рукавичках, представляються працівницями соціальних служб, пропонують купюри великого номіналу, після чого просять дати їм здачу. У результаті старенькі розуміють, що така очікувана допомога від держави обернулася для них збитками, адже купюри сувенірні. Розгублені вони не пам’ятають прикмет жінок, що значно утруднює їх пошук.

Також, з початком так званого сезону «польових» робіт, люди все більше часу проводять на своїх присадибних ділянках. Двері інколи не замикають взагалі, а інколи ключ ховають на видному місці (щоб довго не шукати). Це дає можливість крадіям швидко проникнути всередину будинку та знайти там цінні речі, доки господарі трудяться на городі і нічого не підозрюють. 

Поліція закликає всіх бути пильними! Карантин карантином, але злодії та шахраї, як і раніше прагнуть легкої наживи. Не залишайте свої двері відчиненими, не провокуйте крадіжки. Будьте розбірливі коли спілкуєтесь із так званими соцпрацівниками. Кожен із них повинен як мінімум мати посвідчення. Не соромтеся його перевірити. Чим більше питань – тим більше шансів, що вони підуть геть.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: