Завантаження ...
banner
banner

На ніжинських кладовищах перекривають входи і вішають замки

Як уже загальновідомо, в цьому році поминальні дні переносяться, а кладовища закриті для відвідування. Виняток – здійснення поховання (до участі в цьому ритуальному обряді допускається не більше 10 осіб, дотриманням соціальної відстані

поминальні дні, кладовища, заборона, патрулювання

Як уже загальновідомо, в цьому році поминальні дні переносяться, а кладовища закриті для відвідування. Виняток – здійснення поховання (до участі в цьому ритуальному обряді допускається не більше 10 осіб, дотриманням соціальної відстані між ними має бути не менше 1,5 метра).

"Сьогодні, 27 квітня, з 8 ранку, півстотні поліцейських перевіряють дотримання карантинних обмежень під час чергувань біля кладовищ у Ніжині та районі", – повідомила на сьогоднішній оперативній нараді  начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

І хоча ніжинці попереджені про заборону відвідування кладовищ, втім, як розповів на нараді начальник КП "ВУКГ" Владислав Корман, днями на Фрунзівському кладовищі мала місце конфліктна ситуація"Люди намагалися порозкидати блоки, які вже були там встановлені для обмеження входу на територію, сперечалися з наглядачами кладовища. На місце події змушені були викликати наряд поліції". 

Аби максимально не допустити скупчення людей на території кладовищ, зі слів В. Кормана, на Троїцькому перекрили блоками в'їздповністю заварили ворота і проходи на старе кладовище та повісили, де можливо замки, але їх зламували і всі попередження і розміщені оголошення не діяли.

"Прийняли рішення на ці 2 дні заварити всі проходи, залишивши лише центральний", – наголосив начальник КП "ВУКГ".

Найпроблемнішими кладовищами В. Корман назвав Савське, по вул. Комунарів і на Гуньках, вони мають велику територію без 
огорожі та розміщені на околицях міста, тому висловив пропозицію посилити тут патрулювання.

mynizhyn.com
Фото npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: