Завантаження ...
banner
banner

Як комунальники прибирають берег річки Остер. Фото

У Ніжині працівники комунального підприємства «ВУКГ» власними силами взялися за очистку прибережної зони річки Остер. Повідомляє nizhynnews.com. Через наше місто протікає одна із найбільших річок Чернігівщини, яка є головною

прибирання, комунальники, берег, Остер

У Ніжині працівники комунального підприємства «ВУКГ» власними силами взялися за очистку прибережної зони річки Остер. Повідомляє nizhynnews.com.

Через наше місто протікає одна із найбільших річок Чернігівщини, яка є головною водною артерією нашого краю – річка Остер.

На її берегах в межах міста люблять відпочивати та рибалити місцеві. Загалом, такі природні об’єкти є у майже у кожному місті країни. Однак щороку, коли сходить перший сніг, окрім квітів та зелені, на берегах річок чи інших відпочинкових зон починає з’являтись минулорічне сміття.

Прикро, що там, де ступає нога людини – залишаються сліди її життєдіяльності: пляшки, пакети, пластиковий посуд. Багатьом, хто таке робить чи робив, соромно читати цей текст. Принаймні, ми сподіваємося на це. Адже, як показує практика, найбільше обурюються брудом ті, хто самі ж його і лишають.

Разом із прибиранням сміття, працівники КП «ВУКГ» наразі очищають від очерету, чагарнику та минулорічної рослинності територію від Базарного до Керосинового мосту та звертаються до мешканців Ніжина, аби ті долучалися до такого екологічного івенту, що вже роками триває по всій країні, та прибирали свої улюблені місця на природі. А найголовніша умова – не допускати в майбутньому засмічення та завжди прибирати за собою резельтати відпочинку на природі.

До слова, на Чернігівщині на берегах багатьох річок, озер та ставків можна зустріти повно пластикових пляшок, одноразові поліетиленові пакети тощо. Однак найгіршою була ситуація на Закарпатті наприкінці 2019 року, де місцеве сміттєзвалище знаходиться просто на березі річки Тиса. Потім вже на початку 2020 року тонни сміття з України по річці Тиса припливло в Угорщину через паводки.

Вікторія Коломійченко для nizhynnews

прибирання, комунальники, берег, Остер

прибирання, комунальники, берег, Остер

прибирання, комунальники, берег, Остер

прибирання, комунальники, берег, Остер

прибирання, комунальники, берег, Остер

прибирання, комунальники, берег, Остер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: