Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині запрацюють піклувальні ради при закладах освіти

Ніжинська міська рада зробила ще один крок до створення піклувальних рад при закладах освіти. 29 квітня на сесії міської ради прийняли рішення щодо створення піклувальних рад при закладах освіти в Ніжинській громаді

рішення, піклувальні ради, заклади освіти

Ніжинська міська рада зробила ще один крок до створення піклувальних рад при закладах освіти. 29 квітня на сесії міської ради прийняли рішення щодо створення піклувальних рад при закладах освіти в Ніжинській громаді;

Затвердили типове Положення про піклувальну раду закладу загальної середньої освіти;

Уповноважили управління освіти Ніжинської міської ради утворювати піклувальні ради закладів загальної середньої освіти Ніжинської ОТГ та затверджувати їх персональний склад.

"Ми з громадою ще взимку почали активно планувати роботу щодо створення піклувальних рад при закладах освіти громади. До карантину встигли провести декілька робочих зустрічей і, власне, чекали підписання нового закону про освіту президентом, оскільки він встановив певні зміни, які хотіли включити до проєкту рішення. Далі через карантинні заходи довелося дещо відтермінували прийняття рішення, також були певні дискусії щодо ефективності створення однієї піклувальної ради при всіх закладах освіти чи окремо при кожному закладі. Зрештою вирішили зупинитись на другому варіанті - і зробили це насамперед завдяки активності та зацікавленості в розвитку самої громади", - розповіла експертка Громадського партнерства "За прозорі місцеві бюджети!" Тетяна Романова.

За її словами, піклувальна рада - це допомога у розвитку будь-якого закладу освіти:

"Адже ми говоримо наразі про співпрацю та спільну взаємодію адміністрації закладу, батьків та всіх охочих. Також це довіра, яка багато чого значить. І це - фінансова спроможність закладу освіти як результат ефективної діяльності піклувальної ради".

Джерело  probudget
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: