Завантаження ...
banner

"Кожум’яка" з Лосинівки

Роман Повизший – родом з Лосинівки. Працює водієм в аварійно-диспетчерській службі АТ «Чернігівгаз». Миттєво реагувати на аварійні виклики, усувати витоки газу та ліквідовувати пожежу – це те, з чим доводиться стикатись Роману на роботі

Роман Повизший, вироби з шкіри

Роман Повизший – родом з Лосинівки. Працює водієм в аварійно-диспетчерській службі АТ «Чернігівгаз». Миттєво реагувати на аварійні виклики, усувати витоки газу та ліквідовувати пожежу – це те, з чим доводиться стикатись Роману на роботі.

Однак свій вільний час хлопець присвятив справі, яка, зізнається сам, зовсім не схожа на нього: монотонна робота, що потребує зосередженості та всидливості на одному місці. Роман займається пошиттям шкіряних виробів - він експерт з кожум’яцтва, повідомляють у спільноті Лосинівка і Лосинівці.

З чого все почалося?

«Одного разу на очі мені потрапило портмоне з натуральної шкіри, досить заношене і потерте з роками, його вже прикрасили навіть парочка латок. Коли я взяв його в руки, то зміг роздивитись клеймо 1979 року... І тут я запитав себе: "А чому б не створити щось подібне - річ, яка зможе прослужити стільки років, не втративши особливий стиль і отримає свою історію?» - каже хлопець. 

"ЄСтиль" - за цим логотипом шкіряні вироби Романа можна впізнати серед інших.
Починаючи від викрійки до пошиття, працюючи повністю ручним інструментом, повільно, акуратно, пильнуючи кожен стібок, Роман створює вироби, кожен з яких - особливий. Закупівлею матеріалів він також займається сам – обирає їх на дотик.

Роман віддає перевагу шкірі українського виробника – вона м’яка, може відновлюватись, а подряпини з неї практично зникають. Стиль, в якому він працює – мінімалізм, практичність і максимальна увага до деталей, саме тому зроблені ним речі мають вінтажний вигляд.

«У моєму розумінні «шкіряні аксесуари» не обмежуються лише гаманцями та сумкам», - каже Роман. Він шиє також ремені, ключниці, обкладинки на документи, візитниці, шкіряні метелики на шию та навіть чохли на антисептики!

Роман Повизший, вироби з шкіри

Роман Повизший, вироби з шкіри

Роман Повизший, вироби з шкіри

Роман Повизший, вироби з шкіри


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: