Завантаження ...
banner
banner

Про реставрацію ніжинського храму і не тільки: рішення сесії облради

Учора, 12 травня, відбулося засідання 23-ї сесії обласної ради сьомого скликання, де прийняли ряд важливих для Ніжина рішень. Зокрема, на сесії затвердили обласну Програму реставрації пам’яток архітектури національного значення

сесія облради, прийняті рішення

Учора, 12 травня, відбулося засідання 23-ї сесії обласної ради сьомого скликання, де прийняли ряд важливих для Ніжина рішень.

Зокрема, на сесії затвердили обласну Програму реставрації пам’яток архітектури національного значення на 2020-2022 роки. Це допоможе зберегти в автентичному вигляді та не допустити руйнації ряду визначних пам’яток культурної спадшини. Це, зокрема, Тріумфальна арка у Новгороді-Сіверському, Георгіївська церква у селищі Седнів, Церква Іоанна Богослова у Ніжині, інші архітектурні перлини області. З обласного бюджету передбачено 8,25 мільйона гривень. Також планується залучити понад 20 мільйонів небюджетних коштів.

– Затверджено рішення про надання поворотної фінансової допомоги в сумі 4 мільйони гривень КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради. Це надасть можливість відновити діяльність КП «Ніжинрайагроліс» і сприятиме сталому функціонуванню лісогосподарської галузі, – зауважив Андрій Прокопенко. – Ряд не менш важливих питань депутати розглянуть уже наступного тижня – коли засідання обласної ради продовжиться після оголошеної перерви.

Джерело 
svoboda.fm

За матеріалами департаменту інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: