Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська міська рада підписала угоду про партнерство з програмою розвитку ООН

Сьогодні, 14 травня 2015 року під час засідання виконкому міський голова Анатолій Лінник підписав Угоду про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та Ніжинською міською радою


Регіональний представник ООН  Ніна Подколзіна та мер Ніжина Анатолій Лінник

Сьогодні, 14 травня 2015 року під час засідання виконкому міський голова Анатолій Лінник підписав Угоду про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та  Ніжинською міською радою, яка передбачає підтримку  реалізації  ініціатив громад, в контексті проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» -ІІІ.

Регіональний представник проекту розвитку ООН в Чернігівській області Ніна Подколзіна ознайомила учасників зустрічі з перспективами проекту.
 
Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» впроваджується в Чернігівській області за підтримки обласної державної адміністрації та обласної ради. Місто Ніжин стане партнером Проекту (компонент з розвитку міст, UrbanComponent) за результатами проведеного конкурсного відбору, в якому взяли участь 75 міст з 12 областей України. Заявки на конкурс надавали міста з чисельністю населення від 10 до 150 тис.
 
Інформація надана в кожній заявці була оцінена і отримала певну кількість балів. У такий спосіб були визначені міста, яким Проект МРГ пропонує партнерство для спільної реалізації заходів з покращення місцевого  врядування в 2015-2017 роках. Результати оцінювання були погоджені з представниками обласних рад та державних адміністрацій, які визначені як контактні особи щодо співпраці з Проектом.  
 
Процес впровадження першої фази Проекту МРГ в Чернігівській області розпочався в  2008 року. Згодом в Чернігівській області успішно розпочалася друга фаза Проекту в липні 2011 року. Протягом двох фаз Проекту МРГ усього майже 50 тисяч чоловіків Чернігівської області покращили умови свого життя через реалізацію мікропроектів щодо відновлення дитячих садків та шкіл (43), медичних пунктів (13), доступу до якісної питної води (8),  енергозберігаючого вуличного освітлення (11). Дані місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту МРГ та приватних спонсорів.
 
Наразі в Чернігівській області реалізується вже третя фаза зазначеного Проекту –  МРГ-ІІІ. Компонент в сфері розвитку міст -  новий напрямок його  діяльності. Він насамперед сприятиме запровадженню кращих практиків та знань щодо принципів мобілізації громад та участі організацій громад у вирішенні питань місцевого розвитку, становленню «ефективного власника житла», впровадженню методів раціонального управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків, на умовах спільного фінансування, реалізації ініціатив організацій місцевих громад, спрямованих на вирішення питань капітального ремонту та підвищення енергоефективності житлових будинків.
 
Фінансова участь Проекту МРГ у спільному фінансуванні ініціатив організацій місцевих громад становитиме до 50% кошторисної вартості мікропроекту. Обов’язкова фінансова участь організації громади – не менше 5% кошторисної вартості мікропроекту.

nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: