Завантаження ...
banner
banner

До Ніжинщини приєднають ще 4 райони

Проект формату майбутніх районів – їхню кількість та склад по кожній області і АР Крим - Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій

райони, Чернігівщина, Ніжинський район

Проект формату майбутніх районів – їхню кількість та склад по кожній області і АР Крим - Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад та територій.

У відомстві зазначили, що карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем та наголосили, що це є в своїй сукупності лише першим проектним документом, який ще зазнає змін в ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду, перед його схваленням.

Зміни чекають і на Чернігівську область. Згідно з проектом, замість наявних 22 - на Чернігівщині створять 4 райони з центрами в Чернігові, Ніжині, Прилуках та Новгороді-Сіверському.

райони, Чернігівщина, Ніжинський район

Чернігівський район включатиме Чернігівський, Куликівський, Козелецький, Ріпкинський, Городнянський райони та частину Менського.

Ніжинський район об’єднає нинішній Ніжинський, Носівський, Бобровицький, Борзнянський та Бахмацький райони.

До складу Прилуцького увійдуть нинішній Прилуцький, Ічнянський, Срібнянський, Варвинський та Талалаївський райони.

До Новгород-Сіверського – Новгород-Сіверський, Семенівський, Корюківський, Сновський, Коропський, Сосницький та більша частина Менського району.

Чому виникла необхідність зміни районного поділу?

Як повідомляє decentralization.gov.ua, одна із причин – це величезні диспропорції параметрів існуючих районів, які не відповідають сучасним вимогам для організації ефективної місцевої влади.

Всього в Україні 490 районів. З провадженням реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, 26 районів повністю покриті об’єднаними громадами.

mynizhyn.com за матеріалами suspilne.media і decentralization.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: