Завантаження ...
banner
banner

Переяслівка все ж стане частиною Ніжинської ОТГ

Переяслівська сільська рада (село Переяслівка) Ніжинського району приєднується до Ніжинської міської ради. Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підписав розпорядження від 05.06.2020 № 282

Переяслівка, ОТГ, приєднання

Переяслівська сільська рада (село Переяслівка) Ніжинського району приєднується до Ніжинської міської ради.
 
Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко підписав розпорядження від 05.06.2020 № 282, яким затверджено висновок про відповідність Конституції та законам України проєктів рішень Ніжинської міської ради та Переяслівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області «Про добровільне приєднання територіальних громад».

Варто зазначити, що процес приєднання Переяслівки до Ніжинської ОТГ сповільнився через те, що в плані створення ОТГ у Чернігівській області Переяслівка не була передбачена у скаладі Ніжинської ОТГ. Депутати Ніжинської міської ради ще у лютому 2020 року підтримали бажання мешканців села Переяслівка доєднатися до нашої ОТГ. Рішення Чернігівської ОДА остаточно завершило цей процес.
 
Це вже друга суміжна рада, що виявила бажання приєднатися до Ніжинської громади. Нагадаємо, що у 2018 році до Ніжина приєдналась Кунашівська сільська рада Ніжинського району.
 
mynizhyn.com за матеріалами Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: