Завантаження ...
banner

Ніжин вкрив білий пух. Фото

Що б не говорили, а пух тополі таки подразнює і провокує прояви алергії у людей, які схильні до цього. Як не прикро, але літо, спека, пух тополі й сезонна алергія часто пов'язані між собою. Хоча останнім

пух тополі, алергія

Що б не говорили, а пух тополі таки подразнює і провокує прояви алергії у людей, які схильні до цього. Як не прикро, але літо, спека, пух тополі й сезонна алергія часто пов'язані між собою. 

Хоча останнім часом фахівці стверджують, що сам по собі тополиний пух не може бути подразником,  вся справа в тому, що на ньому осідає пилок. А коли вітер підхоплює і розносить пух по повітрю, ми вдихаємо частинки алергену і відчуваємо ці неприємні симптоми.

Стверджують, що алергія на тополиний пух починається приблизно в середині травня і триває до липня. Саме в цей час пух "літає".

Як розповів журналістам сайту mynizhyn.com гендиректор Ніжинської міськлікарні Олександр Костирко, лікаря-алерголога в Ніжині немає, та й ніколи не було. Тож з проблемами алергічного характеру звертайтеся до сімейних лікарів.

Чимало тополь росте у Ніжині по Московській навпроти дитсадка "Оленка" та в районі зупинки "Молодіжна". Тут білий пух особливо рясно вкриває траву і тротуари.

Зі слів заступника начальника УЖКГ та Б Світлани Сіренко, тополі в Ніжині видаляти не збираються. "Кілька років тому ми вже спилювали тополі по Шевченка, то почули у відповідь шквал негативних емоцій від жителів мікрорайону. Чи є потреба – вирішуватиме спеціальна комісія, яка займається зеленими насадженнями".

Валентина Пильник

пух тополі, алергія

пух тополі, алергія

пух тополі, алергія

пух тополі, алергія

пух тополі, алергія


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: