Завантаження ...
banner

У Ніжині чоловік постане перед судом за прийом металобрухту

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом здійснення прийому брухту чорного металу фізичними особами (ч. 1 ст. 213 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено

металобрухт, прийом, прокуратура, суд

Ніжинською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом здійснення прийому брухту чорного металу фізичними особами (ч. 1 ст. 213 КК України).  

Досудовим розслідуванням встановлено, що раніше неодноразово судимий мешканець м. Ніжин, у порушення Закону України «Про металобрухт», відповідно до вимог якого операції з металобрухтом здійснюються лише спеціалізованими та спеціалізованими металургійними переробними підприємствами, а також їх приймальними пунктами, а збирання, заготівля, переробка та реалізація промислового металобрухту фізичними особами забороняється, з січня по травень поточного року в одному з господарств м. Ніжин здійснював прийом та зберігав з метою перепродажу по більш вигідній ціні металобрухт чорних металів.
 
Наразі обвинувальний акт відносно останнього скеровано до суду.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: