Завантаження ...
banner
banner

Хто в Ніжині контролюватиме сім'ї, куди повернулися діти з інтернатів?

Проект рішення "Про утворення міської міжвідомчої робочої групи з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей" підтримали на засіданні виконкому вчора, 11 червня. Начальник служби

робоча група, вихованці інтернатів, родини

Проект рішення "Про утворення міської міжвідомчої робочої групи з питань реформування системи інституційного догляду та виховання дітей" підтримали на засіданні виконкому вчора, 11 червня. 

Начальник служби у справах дітей Наталія Рацин підкреслила, що таку групу потрібно створити до 10 липня, а заступник міського голови Ігор Алєксєєнко пояснив, з чим пов'язане її створення: "Інтернатні заклади припиняють своє функціонування до кінця року, і діти, які там перебувають, повинні повернутися в родини і бути максимально бути охоплені сімейними формами виховання.

Контроль за матеріально-побутовими умовами тепер покладається на органи місцевого самоврядування. Ці діти будуть під постійним контролем служби у справах дітей, маємо оперативно контролювати, щоб не прогавити погіршення сімейних обставин". 

Наталія Рацин повідомила, що до Ніжина повернулося 16 дітей, вони зареєстровані в Ніжинському або іншому районі, але фактично проживають у нашому місті. "Усі ці родини охоплені супроводом, їм надається гуманітарна допомога. До 10 липня ми повинні скласти портрет кожної сім'ї, куди повернулися діти, і винести рішення, чи доцільно їх після закінчення карантину повертати до інтернату, чи, можливо, залишити в родині". 

Валентина Пильник
Фото з мережі 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: