Завантаження ...
banner
banner

Хворий на коронавірус їздив у Ніжині в маршрутці і в електричці на Київ

У Ніжині на самоізоляції знаходиться 51 контактна особа і 3 осіб, що прибули із-за кордону. За ними наглядають сімейні лікарі, тест на визначення коронавірусу проведуть на 14 день після самоізоляції

коронавірус, самоізоляція, порушення

У Ніжині на самоізоляції знаходиться 51 контактна особа і 3 осіб, що прибули із-за кордону. За ними наглядають сімейні лікарі, тест на визначення коронавірусу проведуть на 14 день після самоізоляції.

Повідомляє mynizhyn.com.

На минулому тижні серед контактних було виявлено 5 осіб у яких лабораторно підтвердили коронавірус. І навіть знаючи про свій діагноз, люди часто нехтують правилами самоізоляції. Про такий випадок на щотижневій оперативній нараді розповів завідуючий відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко. 

"Дійшло до того, що хворий зі встановленим діагнозом COVID-19 користується громадським транспортом, їде в електричці на Київ тому, що йому хтось зателефонував перездать, доздать..., - розповідає Василь Анатолійович. - Ми їм пояснюємо, попереджаємо, але дійшло до такого".


Всі хто амбулаторно, тобто дома, лікується від коронавірусу повинні впершу чергу дотримуватися самоізоляції, а не ходити по ринку, чи шукати собі розваг. 

До слова, на нараді також згадали про порушення маскового режиму на центральному ринку. Ніжинці начебто забули про небезпеку. Маска звичайно не гарантує, що ви не заразитесь, але обережність ніколи не буде зайвою.

Ніжинці! Бережіть себе, ті хто знаходиться на самоізоляції - сидіть вдома! Поважайте чуже життя і не будьте егоїстами. Не так страшний коронавірус, як людська безвідповідальність.

Наталія Нікітіна
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: