Завантаження ...
banner
banner

Хто розміщує на території Ніжина незаконну рекламу – заплатить штраф

За розклеювання оголошень у невстановлених місцях законодавством України передбачається адміністративна відповідальність. Мова йде про ст. 152 КУпАП "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів

оголошення, релама, розклейка, штраф

За розклеювання оголошень у невстановлених місцях законодавством України передбачається адміністративна відповідальність. Мова йде про ст. 152 КУпАП "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів". Пише КП "ВУКГ".

Свого часу Ніжинська міська рада ухвалила рішення, яким затвердила "Правила благоустрою території м. Ніжина" (рішення Ніжинської міської ради від 29 травня – 03 червня 2014 р. № 11-57/2014). Так от, згідно п. 6.18 та п. 12.20 заборонено «розміщення зовнішньої реклами всіх типів (об'ємних, щито­вих, фасадних та інших) здійснюється відповідно до встановленого порядку та за погодженням виконавчим комітетом міської ради» та згідно п. 12.20 "забороняється наклеювання і розвішування на будинках, за­борах, павільйонах автобусних зупинок, опорах освіт­лення, стійках світлофорів (дорожніх знаків), деревах яких-небудь ого­лошень та інших інформаційних повідомлень".

Особи, винні у порушенні п.12.20 Правил, відшкодовують за власний рахунок повну вартість ремонту фасаду або стіни житлового будинку, виробничої споруди, паркану, опори, тощо". Такі ж правила прийняті у більшості міст України.

Оскільки, окрім того, що це явище є звичайним безкультур’ям, воно до того ж ще є порушенням закону. І підлягає штрафуванню! Бо стаття 152 КУпАП "Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів", за фактом незаконного розміщення зовнішньої реклами передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 гривень.

оголошення, релама, розклейка, штраф

оголошення, релама, розклейка, штраф

оголошення, релама, розклейка, штраф

оголошення, релама, розклейка, штраф
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: