Завантаження ...
banner
banner

Вперше за 65 років на лікарню у Ніжині чекає Велике будівництво

Ніжинська центральна лікарня одна з дев’яти опорних лікарень, у якій приймальне відділення модернізують згідно з визначеними стандартами та забезпечать відповідним медичним обладнанням

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко

Ніжинська центральна лікарня одна з дев’яти опорних лікарень, у якій приймальне відділення модернізують згідно з визначеними стандартами та забезпечать відповідним медичним обладнанням. Модернізація проходить завдяки проєкту «EMERGENCY 2020» за підтримки президента України. 

Дизайн приміщення буде єдиним для всіх закладів: від кольорової гами до розташування кімнат та приміщень.

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко

Для реалізації проєкту на область виділено 63 млн грн. З них більше 7 мільйонів гривень підуть на реконструкцію Ніжинської центральної лікарні. 7 млн. грн буде співфінансувати Ніжинська міська рада

Як розповів журналістам mynizhyn.com генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко на головний корпус лікарні справді чекає велике будівництво, адже дане приміщення було побудоване в 50-х роках минулого століття і з того часу не було жодного капітального ремонту, чи реконструкції.

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко

Реконструкція буде досить масштабна - це побудова сучасного приймального діагностичного відділення. Буде реконструйовано перший поверх і частина другого поверху. 

У системі Prozorro Управління УЖКГ та Б вже визначило переможця, що буде виконувати роботи з реконструкції лікарні. Очікуванна вартість робіт складала більше 18 мільйонів, завдяки торгам вартість робіт знизиласть до 14 млн. 700 тис. грн. Тендер виграла компанія з Чернігова ТОВ "ІНЕКС РЕАЛ".

Договір мають підписати вже 10 липня 2020 року.

Також у системі Prozorro на суму близько 300 тис. грн проводять тендер, щодо визначення компанії, яка буде проводити технічний нагляд за виконанням будівельних робіт у головному корпусі лікарні. Найменшу суму у 109 тис. 350 грн запропонувала компанія ТОВ ПРОЕКТ-СТУДІЯ з Києва. Рішення, щодо визначення переможця ще очікується.

Це будівництво буде не тільки ВЕЛИКИМ, але і ШВИДКИМ. Роботи з реконструкції мають повністю завершитись 25 жовтня 2020 року. 

Якщо з реконструкцією лікарні у Ніжині вкладуться у терміни, то більш, ніж на 40 млн. грн Ніжинська центральна лікарня отримає нове обладнання. У переліку обладнання – УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф.

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко

10 липня у лікарні мають звільнити головний корпус для початку реконструкції. 

Тобто вже з нового року в Ніжині має функціонувати сучасне приймальне відділення. 

Наталія Нікітіна

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко

будівництво, лікарня, обладнання, Олександр Костирко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: